Semestern bokad!

image92

Japp, som det ser ut nu så kommer jag att va i Sverige 17/11-26/11 + 12/12-25/12. Betydligt fler dagar än jag tänkt mao... Resorna är bokade och klara men jag har inte fått beviljad semester från jobbet än... Å sen kommer den lilla petitessen till funderan... vart fan ska jag bo under den långa tiden i Sthlm...???
 
Lång tid kvar kanske, men nu e det iaf bokat å klart =)


BodyguardI fredags blev det en ganska så stillsam men ack så trevlig kväll.
FX (såklart), nya Bar no2, gamla Bar no2 å Space Rocket. Poncha, Nikita och Chandi hette mina kompisar den kvällen =)

Dessvärre slutade inte kvällen lika gott för alla. Kim och Svempa blev misshandlade av ca 15 portugiser. Om det berodde på att Kim råkat trampa en av dem på foten på dansgolvet (vilket han bad om ursäkt för) eller om det var för att de är utlänningar, det kan man aldrig så noga veta... Med tanke på hur vi kan behandlas här så kan jag ju bara gissa...
Man funderar en hel del på hur invandrare i Sverige egentligen känner i vissa lägen.

I lördags blev det av till Kahns för att shoppa indisk take away och sen hem till Fia, Pamira å Emelie för inmundigande av maten och tittande på Grease =)
Efter maten hade jag planer på att gå hem å bara ta det lugnt med Tessan men med min karaktär så blev det såklart inte då. Tessan däremot gick hem å mös med film. Själv så begav sig jag och Fia, tillsammans med Thilde och Marcus, ner till Nya Bar no 2 för att drack Poncha. Där satt Theresa och nya dansken Mads (som förövrigt är sjukt snygg!) å sen kom även Chris, Clair, Amelie och Madde å gjorde oss sällskap.
När vi druckit en del poncha så började vi diskutera vart vi skulle gå där näst. 
Lyckades övertala Mads att vi skulle gå till Chameleon, han som inte orka orkade åka ner närmare stan.  Alla andra ville dock till Copacabana men dit ville minsann inte jag efter förra helgens incident, men Mads var värsta söta å erbjöd sig att vara min bodyguard =)
Så iväg till Copa bar det å satan va kul vi hade!!!
Slutade på Chameleon såklart, lika kul där me =)

Om bara 10 dagar är Carina här!!!!!
Helt underbart ska det blir med besök från Sverige!
Å Kalles randiga å lingonsylt å pulversås å en massa annat som hon lovat att leverera =)
Tessans pojkvän Roberto lovade igår att han ska köra ut mig  till flygplatsen å hämta Carina. Sen bestämde han oxå att vi ska hit till lägenheten å lämna hennes väska å sen började han svamla om alla saker å ställen han ville visa redan den natten så sova lär vi inte göra så mycket då tror jag. Hon landar inte förrän efter 23... Tur att det är fredag dagen efter å kort arbetsdag!

Gästkombo

Sjuk helg

Den trötte herrn som ni ser här ovan kommer tillbaka till oss på Madeira!
Första veckan han kommer ner ska han bo hos mig å Tessan sen flyttar han ner till sin gamla lägenhet när det blir ett rum ledigt där.
Välkommen tillbaka Stefan och välkommen till vår underbara lägenhet =)


Lägenheten


På allmän begäran kommer nu bilder på lägenheten. Har ju bott här i 10 veckor nu. Sjukt va tiden går fort här!

Är redan inne på person nummer fyra som kombo. Maria har flyttat ner till en lägenheten där hon har större säng (hon bodde ju i rummet som vi nu hr som gästrum), Magnus har flyttat till en lägenhet närmare jobbet (även han bodde i gästrummet)och Ingela har åkt hem till Sverige. Nu bor jag med Tessan, en galen liten skånetös. Riktigt härlig tjej, trots att hon är dansk ;-)


Bild 1-5: mitt nya rum och mitt egna badrum

Bild 6-7: vardagsrummet

Bild 8-9: köket med ismaskin på frysen =)

Bild 10-11: utsikten från vår gemensamma balkong

Bild 12: gästrummet


Så ser det alltså ut där jag numera bor. Trivs jättebra både i lägenheten och på ön. Saknar er därhemma och jag kommer att komma hem på semester så fort jag sparat ihop pengar till en flygbiljett och hittat någonstans att bo i stockholm. Hoppas väl på att komma oktober/november iaf.
Puss på er alla!


Monte & Ny komboNu blir det lite av mycket i detta inlägg. Å ja Fia, jag ska blogga oftare... Du som ändå är med om allt som hönder är den som gnäller... =)
Å ja Carina, jag uppdaterar ju nu... men du kommer ju hit snar tså jag kan ju inte avslöja allt hela tiden... ;-)
Shit va jag e bra på bortförklaringar =)

Anyway...
Förra tisdagen tog jag , ovan nämda Fia och Maria linbanan upp till Monte och vandrade runt i en trädgård och lekte turistas. Det var jättemysigt. Vädret hade kunnat vara bättre dock...
Det är från monte ni ser bilderna ovan. Det fann inte bara trädgår där utan oxå massa konstiga gubbar i sten och en massa ascoola stenar. Å madeiravin såklart=) Gott va Maria...?! ;-)

På torsdagen var vi ute å åt middag med jobbet. En riktigt trevlig kväll som slutade riktigt blött för somliga medan vissa andra sov så skönt...

Lördagen sen då spelade vi kubb (!) och sen hade vi grillfest. Eller vi å vi... Vi var hos Emelie, Fia och Pamira men 17 pers blev vi. En riktigt lyckad kväll!
På söndagen var det upp å sola som gällde. jobbar bra på brännan här men som ni alla vet så går det långt ifrån fort för mig att bli brun. Men sakta men säkert så... Men Anne, dig slår jag nog aldrig bejbi =)

I tisdags åkte Ingela äntligen från ön. Vi funkade verkligen inte ihop på slutet trots att vi va så tajta ibörjan. Eller just därför kanske... Vad vet jag. Skönt ä det iaf att ha fått en ny kombo. En galen skåning!
Ni kan se henne på bilderna från ösaffarit.
Å nu när Tessan flyttat in så har jag ett ännu bättre rum =) Bilder på det i nästa inlägg...

Har säkert misssat en del men nu måste jag sova.  Det är ju en dag imorgon oxå säger de...