Fredagsmys

Massa fredagsmys med mina älsklingar... Sociala klubben:


Lunch med de blå

Idag var jag å Eros å lunchade med Pauliina och Sina som är hemma på DMkickoff inför vintersäsongen. Helt fantastiskt att träffa dem!
Gu va jag saknar Kap Verde å det blå livet nu..
Imorgon ska vi träffa dem en sväng igen å då får Ari va med me. Ååå myyyysstjejerna!!!

Äntligen här!Så är han äntligen här, vår Eros Alexandro Ramos!
Fredagen den 9 september kl 15 befann vi oss på förlossningen för att sättas igång då jag gått två veckor över tiden och var i gravvecka 42+0. Nästan 24 timmar tog det och allt slutade med akutsnitt men lördagen den 10 september kl 15.09 föddes han så, vår perfekta son.
En dryg vecka har gått å vi försöker komma in i någon form utav rutin. Han sover inte så mycket som jag skulle önska så städning, mat å hygien till mig är sånt som lågprioriteras ganska ordentligt. Men vi spenderar dagarna med att mysa å vänta på att pappa ska komma från jobbet å göra oss sällskap.

Väntan snart över

Det här med att vänta barn har verkligen fått en ny innebörd för mig. OMG vad det är tråkigt att bara vänta på att ungen ska bestämma sig för att komma ut!
Nu är det ju dock så att just min unge bestämt sig för att han inte vill ut så idag har vi väntat klart å ska se till att tvinga ut honom. Självklart är det fullt på SÖS så först kl 15 trodde de att de kunde ha plats för oss. På ett sätt är det dock trevligt då jag hinner vila lite till och Arikson hinner jobba klart hela sitt pass men samtidigt... hur mycket vila får jag med vetskapen att jag senare idag ska utsätta mig för sjuklig smärta, nålar å hela fanskapet... Kanske skulle tänkt på det för drygt 9 månader sen dock...

Well well, sista väntan är här. Senast söndag får vi äntligen träffa vår ögonsten!

Sista veckan som gravid

Japp, nu är det definitivt snart över!
Känns så skönt att det är svårt att beskriva.

Var på Sös igen idag. Prover och blodtryck var bra idag vilket var skönt. Den lille herrn verkar dock ha bestämt sig för att stanna där han är å visar inga som helst tendenser på att se världen. Bestämdes att jag på fredag blir igångsatt, om han fortfarande inte vill ut.
Sen kan det ju ta upp till två dygn innan han väl är ute men det känns oerhört bra att veta att när denna vecka är slut så är han ute och vi får äntligen börja njuta av föräldraskapet å vår son.

Kontroll på SÖS

Idag var jag så inne på överburenhetskontroll. Något tidigare än vanligt eftersom jag haft så mycket krämpor. Ctg visade bra men mitt annars så konstant perfekta blodtryck var plötsligen högt. Ultraljudet å mätningarn var bra. Hon sa då att vi gör hela kontrollen å planering för igångsättning på en gång så skulle jag slippa komma tillbaka i mitten av nästa vecka. Eftersom jag är så svullen så ville de ha ett urinprov å när de första resultaten kom så blev det dock annat ljud i skällan. Hon ställde massa frågor om jag varit sjuk under graviditeten å sen så sa hon att hon skulle skicka in provet på djupanalys över helgen för att verkligen se vart felet låg. Så nu måste jag tillbaka på måndag igen för en ny kontroll. På grund av detta fick jag inte ens en liten sömntablett med mig så nu ska jag försöka få helgen att gå. Vila, vila å vila för så mycket sömn lär jag knappast få. Det tacksamma är iaf att jag på måndag kommer att få ett definitivt datum för igångsättning vilket (trots att just igångsättning kanske inte är vad jag egentligen vill) känns oerhört nice.

Nu tycker jag mig se ett ljussken i slutet av tunneln!

Håll tummarna

Har fått veckan att gå genom "gravidfika", föreläsning på Sös (som jag trodde jag skulle missa eftersom jag tänkt föda före..), kuratorbesök på Sös (som jag trodde jag skulle missa eftersom jag tänkt föda före..), städning hemma (som resulterat i ännu sämre rygg) å inhandling av playstation (superlivsviktigt i min situation!).
Dock harde jag inte med i beräkningen att jag troligtvis kommer få vänta lääänge innan jag kan ha en normal konversation med min karl igen (gissa som blev 5år när han fick syn på spelet..).

Idag ringde jag sepcialistmödravården och tiggde till mig en tid för kontroll imorgon. De tyckte inte att jag behövde komma förrän på måndag men där höll jag INTE med. Så nu ska jag in imorgon förmiddag för bedömning, alltid något. Håll tummarna att de inte låter mig gå så här alltför länge till, det är hög tid för ungen att komma nu!