Besöksveckor och packningsstart

Nu har mamma, Kentha, mormor och morfar åkt hem. Som det fotoprofs jag är så lyckades jag inte ta up kameran en enda gång under två veckor - sinnes!
Vi har iaf haft det supertrevligt och det är lite tomt nu när de inte längre är här.

Nu har jag en dryg vecka kvar här i min lilla by och som vanligt sjukt mycket som ska hinnas med innan det är dags att byta destination. Tack coh lov så har jag och Sina fått en bil nu sista veckorna så nu ska det shoppas och utforskas samtidigt som det ska rensas och packas. Mycket är det som sak rensas denna gång eftersom de kläder jag hade med mig hit är på tok för stora, men det är en ganska så angenäm känsla =)

Dock så är jag nu vid den bittra punkten jag alltid kommer till när det vankas destinationsbyte. Varenda gång så lovar jag mig själv att det är sista j*a gången jag packar ner mitt liv i två resväskor. Orka packa å släpa runt på väskorna runt halva jorden. Fast även om det är bittert å surt så är den här gången lite annorlunda. Jag ser mitt mål så klart framför mig. Att äntligen få komma tillbaka till Arikson och veta att jag inte behöver åka därifrån igen förrän jag själv väljer det. En fantastisk känsla!

Men först ser jag verkligen fram emot ett besök i 08-land. Träffa vänner och familj, framför allt att få krama på min kära lillasyster.

Lunch med Malin

Träffade Malin idag. Efter att "endast" haft kontakt via Facebook, min blogg, mail och skype så var det idag dags att äntligen ses. Jag lyckades dock radera hennes sms så att jag inte kunde nå henne vilket resulterade i ännu mer födelsedagsshopping till Ari (han är nog den mest bortskämda Kap Verdien just nu...) och en alldeles för kort lunch med Malin. Men det var så sjukt jul att äntligeb få träffa henne!
Hoppas dock att det blir fler tillfällen och då betydligt längre. Hade lätt stannat för ett antal drinkar och abstinesprat om vårt kära Kap Verde =)

Mysbra dag

Idag är en sån där mysbra dag. Skitväder för första gången i sommar och jag är trött som satan men har en sån där riktig myskänsla i kroppen.
Precis pratat med prinsen som är ledig idag och ligger hemma å kollar film. Det gillar vi. Hade varit gött att vara där och glott på film med honom men nu är det bara tre veckor kvar. Njuter för fullt av livet är så länge och idga är det hög mysfaktor.

Nu blir det middag med mamma å co och sen blir det bilutflykter i tre dagar. Sweet!
Eller nja, bil för dem i tre dagar å två för mig. Shopping och utflykt till Lissabon på lördag står på schemat emellan.

Sverigedemokraterna mot kärleken

Det är först nu som min pollet har trillat ner...
 
Om SD får bestämma, skulle det förändra saker på riktigt. Jag förstår plötsligt att det var folk i min situation som började flytta från Danmark när de främlingsfientliga börjat styra politiken där. Av alla ställen, träffade jag den jag älskar på Kap Verde. Han skulle omfattas av det totalstopp för icke-västlig invandring jag läser om i SD:s invandringspolitiska program, om han vill flytta till Sverige.
 
Om SD får bestämma, skulle hans rätt att bo här komma att prövas på nytt en gång varje år, för resten av livet. Om vi gifter oss och sen skulle skiljas tvingas han flytta från landet. Att ha barn här är inget skäl att få stanna.
Det är viktigt för SD att min kärlek inte behåller sin ursprungliga identitet medan han bor i Sverige. Därför ska till exempel föreningar som ägnar sig åt hans kultur – vem som än är medlem – inte kunna få samma offentliga stöd som andra föreningar.
Samma sak gäller våra framtida barn. Tar de för mycket av sin identitet från sin pappa eller hans familj, är de inte riktiga svenskar. Därför ska de till exempel inte kunna få skollektioner i portugisiska eller crioulo.

SD säger att lagarna är ett skydd för mig. Från deras perspektiv ser det ut som att jag håller på att ge upp en del av mitt väsen, för att idéer från Sverige och Kap Verde håller på att integreras genom vår kärlek. Det är inte så jag upplever det.

Skulle han överhuvudtaget får komma till Sverige först så skulle vi å andra sidan när som helst kunna få ett generöst ekonomiskt stöd för att flytta tillbaka till Kap Verde. Det finns bara ett villkor: att min karl avsäger sig sitt uppehållstillstånd i Sverige för all framtid.

Alla de här SD-förslagen finns i deras invandringspolitiska program, som är från 2007 och gäller fortfarande.
En av 20 personer har röstat på sånna här lagar. Det övergår mitt förstånd!
Nu sitter vi fast med det de närmaste fyra åren innan vi kan välja på nytt. Nästa gång vi har möjlighet att rösta om vår framtid så snälla snälla; tänk efter före!


Orka...

Är så trött på kulturskillnader!
Vet ju att det är något jag får stå ut med eftersom jag valt att leva med en karl från en annan kultur men ibland måste man bara få gnälla lite. Bara en sån sak som att man kan tjafsa i en kvart om vilket finger en jävla förlovningsring ska sitta på... Finns annat att bry sig mer om lixom.
Att va så långt ifrån varandra som vi är just nu tar verkligen på krafterna och små saker kan bli onödigt stora. Bara att försöka hålla huvudet så kallt jag kan och tänka att drygt tre veckor kommer gå och rätt vad det är så är jag i hans armar igen. Där tänker jag stanna och aldrig aldrig vara borta så här länge igen.

Festival

Årets stora musikfestival har ägt rum på Sal i helgen. En riktig superfest som jag verkligen önskat att få va med om. Det var tydligen en riktigt succé. Kärleken fick sig dock alldeles för mycket att dricka under helgen och trots att han skött sig på en front är jag inte den stoltaste över att bära hans ring just nu. Kulturskillnader kan ibland stå mig upp i halsen!
Å självklart dog hans jävla batterier på telefonen igår medan laddaren var på jobbet, där han inte var... Men men, molnen lär skingras under kvällen då vi får en chans att prata igenom ett å annat. Han har redan ringt idag som en ledsen hundvalp men så lätt kommer han inte undan när jag är på det här humöret, det vet han oxå...
Ibland är verkligen självklara saker så svåra. Tydligen är allt inte lika självklart i alla kulturer, märkligt. Där kan andra saker va självklara som jag och den kultur jag är uppväxt med inte förstår sig på alls =/

Well well, 22 dagar till Sverige och 26 dagar till dess att jag äntligen får återse min älskling!


Bloggtorka?

Typ alla mina vänner verkar va inne i en bloggtorka. Jag älskar ju att läsa dessa bloggar så det är väldans tråkigt. Iofs är ju inte jag den kvickaste bloggaren heller. Just nu tillbringar jag dagarna med att längta efter och prata med min prins å det är ju inte så mycket att blogga om hela tiden.
Saknar honom helt sinnes! Måtte de närmaste 32 dagarna gå fort!
Fast det ser ganska så ljust ut... Mamma å Kentha kommer idag och ska spendera 14 dagar här. Mormor å morfar samt Ems kommer ju under samma tid. Sen ska jag spendera 3 dagar i 08-land samt två resadagar vilket ger totalt 19 dagar. Vilket ger 13 dagar av tristess kvar innan jag får pussa på Ari å det är ju iaf överkomligt...

Inte fort här inte

Livet går verkligen inte fort just nu. 31 dagar (elltså exakt en månad för den som inte räknade ut den) kvar till jag är på svensk mark och hela 35 till dess att jag får återse min älsklingsprins.

Har dock haft en mycket bra dag i Lissabon idag. =) Samtidigt som kusin Håkan gift sig, grattis grattis!!!

Om bara 3 dagar kommer mamma!!!
Tänk att tiden faktiskt går framåt ändå... Det är väl fantastiskt

Planerat besök i 08-land

Så var det nu klart. Den 12 oktober kommer jag hem till 08-land. Landar kl 16.20 på Arlanda och ska bo hos underbara lillasyster.
Den 13 har jag tid hos Nicole för klippning på morgonen och sen är jag redan uppbokad av Carina som lyckligtvis har en ledig dag =)
Sen har jag även hela dagen den 14 OCH 15 innan jag så lyfter igen från Arlanda vid tretiden den 16 oktober.
Så 39 dagar kvar till jag får se Arikson igen men först blir det alltså många dagar på hemmaplan.

Fiffla på besökFia har nu varit här i fyra dagar å hälsat på. Fyra dagar fyllda av skratt, fest å minnen. Det kändes verkligen inte som att det var tre hela år sen vi sågs. Samtidigt som tiden gick fort kändes det som om vi aldrig skillts åt heller, bara bytt plats lite grann. Märkligt men mycket trevligt.
Något som dock inte var så trevligt var att min telefon blev stulen. Så nu har jag inga nummer kvar till folk och en hel del bilder är även borta. Ledsamt men för att va den första telefonen ever jag blir av med så är det ok. Blir till att besöka första bästa Telenorbutik när jag åker till Stockholm å shoppa mig en ny.

Jag å Fia gjorde iaf Lissabon by night riktigt osäkert. Vi hittade några kubanska barer och klubbar så en hel del dans blev det vilket jag verkligen har saknat. Lyckorus utan dess like är jag i efter denna helg!
Nu är Fia på Madeira och jag tillbaka hemma i Monte Gordo. Den här helgen kan jag leva på resten av säsongen. Å nästa vecka kommer mamma me =)

Ny dator på väg

En ny dator är shoppad och levererad till mamma så nu väntar jag bara på att den ska komma ner med henne till Portugalien. Första nya datorn sen jag flyttade hemifrån vilket är sisådär 8 år sen. Shit va saker kan hända och utvecklas under åren. Börjar bli mer å mer sentimental nu när vi planerar en framtid på allvar. Så länge sen jag hade en riktig "plan" så det är lixom lite läskigt, men nice.

Imorgon kommer äntligen Fiffla hit!
Ska bli fantastiska dagar, både här å i Lissabon.