Faderskap klarlagt

Imorse begav vi oss till familjerätten för att skriva under papper på faderskap och gemensam vårdnad. Vanligtvis görs allt sånt efter bebisen är född men eftersom Ari inte är svensk medborgare känns det skönt att ha så mycket klart som möjligt, ifall något skulle hända... Man vet aldrig.
Det enda som återstår nu är att skicka iväg ett mail med bebisens faktiska födelsedatum samt födslovikt, när bebisen väl är född såklart, å sen är allt helt färdigt.
Det viktiga är dock att Ari får va med vår son, OM det nu skulle hända mig något. Hade vi inte gjort det här nu hade bebisen blivit omhändertagen av soc och först efter dna-utredning fått va med sin pappa. Å som ny i landet å utan de språkkunskaper som behövs... Ja, jag vill inte utsätta honom för risken helt enkelt.

Så det asgött att allt sånt praktiskt nu e klart =)

Första året med ring

Idag, för ett år sen, förlovade vi oss på São Vicente. Här är ett utdrag ur bloggen:

"Mitt i lunchen så drog han iväg och kom tillbaka efter en stund med sina närmaste vänner. Han öppnade med "kära vänner och familj" (fast på crioulo), sen höll han ett kort högtidligt tal (fast vad vet jag, jag hajade typ nada) å sen vände han sig till mig och friade! (på engelska, inte crioulo tack å lov)
Så massa lyckönskningar blev det och numera sitter alltså en ring på mitt (å hans) finger!
Somliga lär nog rynka på både ett å två ögonbryn åt att vi förlovat oss så snart men vi har verkligen pratat igenom det här och känner att det är helt rätt å är det rätt så varför vänta för väntadets skull."

Nu är vi då här i Sverige, ett år senare. Vilken dag som helst väntar vi vårt kärleksbarn och vi är mycket lyckliga. Kvällen ikväll blir nog lugn men imorgon åker vi iväg på en mysweekend tillsammans. Vår förlovningspresent till oss, å det sista vi gör på tu man hand innan vi blir föräldrar.

Vårt liv tillsammans har hittills varit en dans på rosor, en del dagar har vi dansat på rosbladen och en del dagar på taggarna på skaftet. Taggarna gör oss starkare och så att vi njuter mer av de dagar vi befinner oss på de mjuka bladen.


Dags att göra något åt håret

Idag är det dags att sätta saxen i håret. Har inte rört det sen Oliver klippte mig hemma på Sal i slutet av december. Ser verkligen fram emot en liten förändring. Inte så stor, men en liten. Blir inget som krävs tid att fixa eftersom bebisen inte lär ge mig den tiden eller tålamodet edn första tiden... Men det ska bli grymt skönt med en enhetlig färg igen. I det här landet finns det ju lixom ingen sol som håller håret blont så vi får se vad det blir för färg i eftermiddag.

Regn...

Veckan började med regn - sweet! - eller... Trött på det här vädret!
Längtar massor efter sol och värme. Skulle kunna ge min högra arm för en dos sol och sandstrand men inte får man flyg nånstans här inte.

Längtar iaf till helgen nu. Ett par dagars get away med älsklingen. Kanske inga sandstränder men det ska bli skönt med ett litet break å få se något annat ett par dagar. Mys!

Carina har blivit mamma!

I tisdags natt blev Carina mamma till lilla Linn. En supersöt tjej som kommer bli en fin fru till vår Eros =)
Skämt å sido...
Är massa glad för hennes skull å kan knappt vänta till vi får träffa dem i helgen när de får komma hem från BB.


Quality time med kärleken

När jag kom till jobbet i torsdags insåg jag att jag skulle va ledig fredagen å sen jobba helg. Började då fundera på hur vi skulle spendera den dagen på bästa sätt då kärleken oxå var ledig. Kom att tänka på att vi kunde testa ett av de hotellen jag bokar rum för som ligger i närheten. Mailade och rum fanns kvar så då bestämde vi att vi skulle lyxa till det med hotellnatt en bit ifrån där vi bor.

Strax efter lunch var det så lugnt å faktiskt tråkigt på kontoret så jag frågade om den stackars gravida kvinnan kunde få gå hem tidigare å tänk, det fick hon :)

Så hem å packa en liten väska å så begav vi oss till Eskilstuna där vi checkade in på ett supermysigt hotell. Evelina och Vander kom från Västerås å åt en mysig middag med oss. Blev en riktigt mysig kväll men oerhört god natts sömn.

Vaknade på morgonen, åt en god frukost och sen begav vi oss till Västerås för ännu mer kvalitetstid med Evelina och Vander. Dagen gick alldeles för fort å vi hade supermys hela dagen. Eller nja, inte riktigt hela då... Min kära karl tyckte att det var en bra idé att ramla av cykeln å skrapa upp halva sig. Händer, armbågar, höft, knän och fötter. Tack och lov klarade ansiktet sig den här gången å inget behövde sys. Men stackarn hade ont med alla dessa ytliga sår.

Allt som allt hade vi ett par supermysiga dagar som verkligen behövdes!

Förvärkar från helvetet

Då var det dags igen då. Andra gången som förvärkarna från helvetet besökt min kropp. Igår kväll satte det igång och höll mig igång fram till imorse. Tack och lov hade jag sovmorgon så ett par timmars sömn fick jag å sen dess har det varit lugnt. Nu satte det just igång igen, dock inte lika intensivt som igår. Nu får han se till att bestämma sig tycker jag!
Plåga mig ordenligt å kom ut eller håll sig lugn till det är dags lixom. Finns det ingen som kan något om barnuppfostran för foster??

Magbilder

Bilder från i lördags, v33+1


Ont i kroppen

Igår var jag verkligen helt slut!
Men mormor skulle firas så vi åkte dit för att mysa med släkten en stund å det var verkligen supermys. Kunde dock knappt somna för att jag var så trött å det spände överallt av all vätska, men till slut gick det.

Idag mår jag dock fortfarande skit. Sitter på kontoret och har ont i varenda led, fötterna är inte längre enorma men stora och huvudet är riktigt tungt. Trots det fantastiska vädret blir det troligen horizontalläge hela helgen. Hoppas på att ha orka att grilla hos Jennie å Joel imorgon, vore så kul att träffa dem en sväng. Å sen har jag en lägenhet i stort behov av en dammsugare. Måste verkligen hitta energi till det me.

Må morgondagen bli en bättre dag!

Spontanmiddag

Igår blev det en spontanmiddag i stan med finaste Anna Clevesjö. En riktigt trevlig kväll med en hel del updates och skvaller. Älsklingen möttes dock upp stan och fick följa med och jag blev snabbt trött å fick ont så underbart blev ganska kort. Nästa gång blire dock mer mys å skvaller och det blir snart, snart, snart. Helt fantastiskt att se henne iaf!