Samtalsrekord

Igår slog jag mitt eget rekord. 156 samtal tog jag *pust*
Var verkligen helt slut när dagen var över. Normalt sett ska vi ta 80 samtal om dagen så det blev några fler kan man säga..
Anledningen till att jag höll på att jobba ihjäl mig var att vi hade tävling igår. Tävlingen gick ut på att den som tog flest samtal mellan 10 och 17 (då alla är på plats) vann en massage på OceanPark!
Är det något jag älskar så är det massage så självklart var jag tvungen att vinna, vilket jag oxå gjorde =)

Annars så löper dagarna på i vardaglig mak. Jag grubblar fortfarande över vart jag ska ta vägen här näst men som min kalkyl ser ut så stannar jag året ut iaf. Det beror helt på vad som händer i höst. Händer inget arbetsmässigt så drar jag.
Men vi får väl se..

Imorgon är det midsommarafton och alla svenskar är typ lediga utom jag. Backoffice jobbar (men det gör det alltid) och jag eftersom jag har Norge *suck*
Nåväl, mycket surfande lär det bli imorgon iaf...


100 dagar!

Idag har jag varit på ön i 100 dagar!
Sjukt va tiden går fort och vad allt har varit bra här. Mycket har hänt och många nya underbara människor har jag lärt känna.
Men hemlängtan har oxå satt sitt sen ett par dagar. Saknar att kunna shoppa kläder (underkläder!), pocketböckerna är slut, lingonsylten likaså. Å keso!!! Hur har jag klarat 100 dagar utan keso...
Men hemlängtan kanske är fel ord, skulle kanske snarare kalla det bortlängtan. Madeira må vara en paradisö på många sätt. Det är sjukt vackert här, verkligen. Men det är oxå en väldigt liten ö och en väldigt liten arbetsplats och rastlös som jag är så känns det inte som att det ger mig särskillt mycket längre. Visst skulle det va skönt att va hemma i sthlm hela sommaren men jag har börjat titta på andra utmaningar i något annat land. Alla rykten och allt skitsnack här står mig upp i halsen!
Känner mig verkligen inte på humör för mycket här nere just nu. Skulle kunna åka runt på ön i en evighet, visst, men jag måste ju va på jobbet me. Å när det inte ger något så känns det föga roligt. Kanske är detta en fas som går över men alla som känner mig vet att när jag vl börjat känna mig rastlös...
Så vi får se hur länge jag stannar och vart jag tar vägen här näst. Men till stockholm kommer jag senast den 17/11 iaf =)

Carinas veckaDå har Carina varit här i hela nio dagar. Vi har hunnit med mycket och jag saknar henne redan.

Detta har hänt i korta drag:
På torsdagskvällen gick jag och Tessan till WhiteHouse där vi tog en drink med Emelie, Fia och Clair i väntan på att Roberto skulle hämta oss och skjutsa oss till flyglatsen. Väl på flygplatsen visade det sig att Carina landat några minuter före utsatt tid så det var bara att ställa sig och vänta. När jag såg henne kliva ut genom dörrarna kändes det helt overkligt. Någon hemifrån fanns verkligen här hos mig på denna vackra ö!
Vi satt uppe och åt smågodis från karamellkungen (!), drack vin och pratade halva natten.
På fredagen jobbade jag å sen vart det FX och en nästan-balkongfest.
Lördagen bestod av en ötur med Emelie och Maria. Vi han med São Lorenco, Santana, Pto Moniz, tanten med de underbara Bolo do Caco, Serra de Agua, Cabo Girão och Camara de Lobos.
På kvällen var det byfest i Chamorra där Emelies pojkvän bor. otroligt mysigt och uppskattat. Efter det så avslutades kvällen på Copacabana. Carina däremot han med Vespas oxå och en natt hos Tobbe.
Söndagen vigdes åt sol och bad hos Fia, Emelie och Pamira. Kvällen spenderade vi med Emelie på Madeira shopping.
På måndagen var det så dags för mig att jobba igen. Carina spenderade dagen vid fröknarnas pool. Middag avnjöts på papegojresturangen och kvällen avslutades på Nya Bar no2 med Fia, hennes mamma och hennes mammas väninna för en poncha. Även Martin dök upp och gjorde oss sällskap.
Tisdagen innehöll även den jobb men efteråt blev det lite vin hos Pamira å co sen vandrade vi ner till Bar no2 för lite inför-nationaldagen-poncha =)
Onsdagen var det nationaldag och den spenderade vi i parken med trevligt sällskap. Middagen avnjöts denna dag på Solar de Ajuda med Maria och Fia. Avlslutade kvällen gjorde vi på Joes Bar med Stefan.
På torsdagsmorgon åkte vi ut med katamaran för att sola och titta på delfiner. Det blåste en del och jag kan lova att vi blev mer än blöta. Men Carina skulle absolut ha sol till vilket pris som helst =)
Resten av dagen låg vi vid Fia å co's pool och njöt medan de andra var på jobbet.
Då var fredagen redan här igen och vi var inne på Carinas sista dag på ön. Vädret var inte direkt uppmuntrande och det blev en skön förmiddag inomhus. På eftermiddagen gick vi ned till FX för att möta upp alla från jobbet för en sedvanlig fredagsöl. Det blev en helt sanslös uppslutning denna dag =)
Mitt ölandet åkte jag och Madde iväg med några ur ledningen upp med linbanan till Monte och sen tog vi släde ner igen, helt sjukt roligt!
Sedan tillbaka till FX där alla fortfarande satt kvar *mäkta imponerande*
Middagen intogs i sällskap av Madde, Emelie, Maria och Tessan. En mycket trevlig middag. Sedan begav vi oss till Stefan å co. Carina fick träffa Stevo, som hon velat hela veckan, och hon försökte med sitt mission att supa Stefan under bordet. Vem som vann vet jag inte men jag kan säga att Kim iaf förlorade ;-)
Så var natten då kommen och Carina lämnade ön...

Tack för en underbar vecka gumman!

Ötur och olyckaVet att jag blir sämre å sämre på att blogga men ni är inte direkt duktiga på att kommentera heller. Blir så glad bara av ett hej =) (å Carina, du vet at du är den som inte ska ta åt dig)

Min nacke strejkar igen så nu var jag tvungen att gå till sjukhuset. Det var en hemsk upplevelse. Sjukhuset ser ut som ett krigshärjat mentalsjukhus från 1800talet. Även invändigt. Resultatet blev iaf en massa starka tabletter å krämer och en tid hos en ortoped. Fast den kunde jag inte boka samma kväll, fick jag veta efter att ha ränt runt på 4 olika instanser. Så jag knallade tillbaka dagen efter vid angiven tid för att boka. Efter ytterligare 3 instanser så fick jag veta att sjuksystrar och receptionister strejkade. Så de skulle höra av sig efter strejken med en tid... Kan ju säga att det var några dagar sen nu...


I lördags vart det så balkongfest. Det var länge sen nu som jag var så social. När jag, Fia och Karin anlände sitter hela ggänget i vardagsrummet å spelar tv spel. Jag och Fia gick demnstrativt ut och satte oss på balkongen och snart satt vi där allihop =)

Sen blev det ett snabbesök på Copa. Riktigt nice men jävla portugiser säger jag bara...


I söndags var det då dags för ännu en ötur. Denna gång var det jag, Fia, hennes kompis Karin, Maria och Madde som drog iväg. Vi började med Cabo Girão, sen åkte vi vidare till Porto Moniz. Efter det så mötte vi upp Ett gäng som begett sig från Funchal något senare än oss, för en drink i Seixal. Rikitgt mysig och då vi började bli hungriga så bestämde vi oss för att åka till Porto Moniz för att äta. Det är bara ca 4 km dit men det tog oss ca 2 timmar att komma dit. Mitt i tunneln mellan dessa byar hände något med Chris bil. Det är ett under att de som satt i bilen mår såpass bra idag. Vi stannade vid dem för att vänta på bärgningsbil och se till att allt va oki.
Efter detta långa stopp åkte vi i vår bil och käkade. Sen blev det Djungelresurangen och ett avslut i Camara de Lobos för att äta espetada. Sen var vi hur trötta som helst så det var bara hem å sussa.

Igårkväll som Carina hit!!!
Underbart att ha henne här!
Å hon hade med sig massa kaviar, lingonsylt, pulversåser, massa lösgodis och gräddfil!
Ni kan inte förstå hur sjuk i huvudet man blir vad gäller svensk mat. Fia fick en falukorv av sin mamma som hon vaktar med sitt liv...
Nu är det strax dags att gå till jobbet. Men först måste jag rita lite kartor till Carina så hon hittar ner till Funchal och till Lidobadet när hon vaknat.