Visum

Visumet för Arikson går inte så bra. Varenda instans jag pratat med eller besökt ger olika bud. Tyvärr är det dem som har befogenhet att sätta stämpeln på pappret som är griniga. På fredag ska bästaste Pedro förlja med mig till Faro för ett sista försök, men det ser inte ljust ut.

Arikson är typ den jag vill träffa mest av allt just nu. Få krypa upp i hans famn och tänka på Christian vore bara så bra, men det är lite svårt med över fyra timmars flygresa emellan.

Gullevännerna Annika och Pedro kom dock hem till mig med pizza och sällskapade med mig igår efter det att mamma åkt. Melodifestivalsemi, kanske den sämsta ever, och vin blev en bra kväll trots allt.

SaknadFinaste Christian har idag lämnat oss och livet bakom sig. Ingen vet ännu vad som hänt men Christian lämnade livet imorse ifrån hans Dublin.

Vila i frid käraste dubbelkusin!

Hoppas du får det bättre i nästa liv

Äntligen!Äntligen är första steget klart, han har fått sitt pass!
Han ringde för en stund sen för att berätta att han fått det. Jag är helt obeskrivligt glad just nu =) Nu är det "bara" visumproscessen kvar för att han ska kunna komma hit å det måste gå fort. Han har bara semester till den 11 juni... Har fått lite hopp tillbaka även om vägen fortfarande är lång... Nha Cretcheu <3

Dags för lite bilder igen

Bilder från mitt besök i stockholm i april:
Första tiden tillbaka i Portugalien:


Vardagen har hittat hit

Det har blivit vardagsliv här i Portugalien. Jobbar en hel del men när jag är ledig spenderas tiden med mina kära vänner så mycket som möjligt. "Nyheterna" för i år heter Marika och Annika och är sjukt goa tjejer. Lär nog få tråkigt när de åker tillbaka till Finland i augusti. Har ju alltid Pedro å folket kvar vilket inte är fy skam. Har träffat S ett par gånger vilket har känts super, iaf fram till det att han ställde till en scen (eller snarare fyra) i söndags kväll. Har även träffat en supergo kap verdisk kille, R. Fantastiskt att kunna sitta nästan en hel natt och bara prata om Kap Verde.

Saknar E hur mycket som helst dock. Blir jobbigare och jobbigare för varje dag som går och det är antagligen mer än 8 veckor kvar till jag får se honom igen. Håller tummarna för att han får sitt j*a pass nångång och att det löser sig med visumet så att han komma hit. Han hade hoppats på att få åka nästa vecka men eftersom allt tar så sjukligt lång tid är det knappast troligt. Asjobbigt! Vi försöker att inte ringa varandra för ofta heller, det kostar för mycket och ska vi båda ha råd med en vecka på São Vicente så måste vi spara. Men att bara höra hans röst ett par gånger i veckan istället för varje dag, det sliter. Varför kunde han inte va en vanlig kap verdier å släppa taget så fort jag åkt..?


Nu har det startat

Nu har de första gästerna ankommit och jag har börjat jobba "på riktigt" igen, hur nice som helst!
Självklart tyckte vulkanen på Island att det var roligt att jävlas med oss första ankomsten så de flesta fick ta en tur till Lissabon för att hämta två flyg medan jag och Stine satt stand by för att åka till vår vanliga flygplats men senare på kvällen kunde vi hämta ett flyg som vanligt, någon dryg timme sent men alla kom hit vilket vi är oerhört glada för.

Pratade med E igår och han vill att jag ska förlja med honom hem till hans ö när jag kommer ner på semestern för att träffa hans bröder och vänner, å så vill han visa mig vart han växte upp. Jag blev helt rörd!
Det är ett stort steg för honom att presentera mig för familj och vänner, och ett stort projekt för honom att ta sig tillbaka till São Vicente. Det blir första gången han åker tillbaka sen han kom till Sal för sex år sen. Vet att det är över åtta veckor kvar till jag åker men att planera de två veckorna vi ska spendera tillsammans får avståndet att kännas lite mindre mellan oss. Vi vet fortfarande inte om och när han kan komma hit och hälsa på heller, han har fortfarande inte fått sitt pass. Jag håller all tummar jag kan för att han får det idag när han går till polisen.

Nu är det dags för lite siestasömn och One Tree Hill, mitt nya beroende - sjukt bra serie. Sen blir det till att jobba lite mer och ikväll blir det middag hos exet. Ska bli skönt att få prata igenom allt i lugn och ro. Kan vi bara ta oss igenom allt tjafs från förr så kan det bli en fantastisk vänskap, han är en av de finaste och djupaste människor jag någonsin träffat.

Det blev bättre

Träffade min blivande språklärare idag. Två kvällar i veckan blir det privatlektioner med start sista veckan i maj eller första i juni. Såg Benfica vinna portugisiska ligan tillsammans med Sina. Sen mötte vi upp Annika och Marika på Pedros jobb för lite mer sangria. Middag hos Antonio och sen bar det av för mer drinkar och lite dart. däremellan hade jag även ett längre samtal med E vilket var fantastiskt.
På sista baren mötte jag mitt kära ex för fösta gången på 1,5 år. Vi har nu pratat halva natten och imorgon ska jag dit på middag för att prata mer. Insåg att jag saknat att ha honom i mitt liv, som vän.

Nu ska jag försöka få några timmars sömn sen blir det till att simma med delfiner imorgon =)

Crappy day

Riktigt dålig dag idag. Ingen egentlig anledning men jag kände bara när jag vaknade att det inte skulle bli en bra dag och mitt humör suger. Jag vet vilket helvete det är med distansrelationer och ändå ger jag mig lik förbannat in i det igen. Allt är fortfarande bra och det har inte hänt något men en dag som denna så saknar jag honom, att få krypa upp i hans famn och bara få mysa. Ikväll får vi iaf kliva in i vår egna värld under vårt (näst intill) dagliga telefonsamtal. Kan knappt vänta... Å imorgon blir säkert allt bättre igen.

Sommarens semester börjar ta form

Har idag fått bekräftat min semester och shoppat flygbiljetten. 19/7 till 2/8 är det jag som ligger å solar på Turtle Shack på Kap Verde!
Tyvärr hade de hunnit höja priset på flygbiljetten så nu blir det till att snåla som fan de närmaste 9 veckorna men det är det värt =)

Det kom ett telefonsamtal...

Satt nu på morgonen på kontoret och jobbade lite. Plötsligt ringer mamma på telefonen och frågar om jag är sugen på kaffe. Hon å Kentha sitter nämligen i receptionen på hotellet, här i Portugal!
Sjukt kul!!!
Nu har jag jobabt undan en del och det är dags för lunch med dem =)

Dags för lite bilder igen

Sista tiden på Kap Verde:

 

Bilder från Portugalien kommer, var så säkra, men först måste jag få tid att lägga över dem från kameran. No stress!