Sista dagen på Sal

Har precis kommit upp från stranden och sitter nu och äterlunch på Turtle Shack. Arikson och hans pappa är oxå här. Ari har dock massor att göra idag och många att säga hej då till så jag låter honom sköta sitt, får ju massa kvalitetstid med honom från och med ikväll =)
Kan knappt fatta att det är dags att åka och att vi faktiskt kommer att sitta tillsammans på ett flyg hela vägen, det är helt fantastiskt!
Så inatt väntar fly till Lissabon. Vi landar portugistid kl 07.00 och då kommer hans mamma och möter oss. Hans mamma som han inte sett på över 20år. Det lär bli en mycket intressant och känslomässig förmiddag innan det så är dags att fortsätta mot Stockholm.
Vi landar i 08-land kl 18.45 svensk tid och blir där mötta av pappa. Sen väntar ett par hektiska dagar då det ska köpas säng, mat, kläder coh annat viktigt till lägenheten. Skatteverket, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och annat byråkratiskt måste fixas till Ari och jag ska till mitt nya jobb å fixa. *puh*
Å så ska vi lära oss att passa bussar, åka tunnelbana, hitta i stan osv...

Nä, nu ska jag njuta klart utav den här ön (utan kamera dock eftersom den stals natten till igår) och sen ska jag hem å packa klart.

Hoppsan!

Här har man gått å trott sig vara säker på vad det är som växer i magen å läkaren trodde sig veta desamma. Men nej nej, inte är det en tjej som växer där inne. Det är en liten Eros Alexandro Ramos. Att en liten kille kan föra sånt liv. Meu Deus!
Ingen tvekan denna gång dock. Så nu slutar vi kolla på rosa barnvagnar å ska byta de kläder vi redan köpt i rosa =)

Bokat och klart

Har precis hämtat passet. Thank God att det inte är en helgdag här idag. Så idag har vi hämtat hans pass och köpt biljett hem till Stockholm.
Känns sjukt mycket bättre nu. Nu är det bara att ladda som fan!

Jävla påsk

Sjukligt oläglig påskhelg!
Missade ju helt att det är påsk nu så Ari's pass är fast någonstans på den här ön å vi tänkeri nte köpa någon biljett till honom förrän hans pass har kommit. På tisdag blir det att bege sig ut på passjakt. Lite lätt stressande...

Växer

Magen växer å fort går det. Igår, vecka 21+2 såg den ut så här:





Pass påväg

Passet är stämplat idag och skickas från ambassaden i Portugal imorgon. Så om en vecka borde vi ha bokat biljetterna. Medan vi väntar går dagarna framåt... Ari ska hinna säga hejdå till allt och alla och jag försöker jobba på lite färg. Solbränna är nog att ta i men lite färg ska jag försöka få.
Å jobbet räknas mest ner - 2 ankomster och 3 välkomstmöten kvar. SEN kommer jag hem!

Väntar

Jag hatar verkligen dessa nu-är-det-nästan-slut-tider!
17 dagar innan vi åker till Sverige och jag kan knappt vänta att få ta av mig uniformen. Det är verkligen perfekt taiming för det. Vore gött att få njuta några dagar här innan vi åker men jobbar in i det sista. Så nu väntar vi på att passet ska komma tillbaka å sen kan vi me åka. Hem hem hem =)

Uppehållstillståndet beviljat!

 

Har precis fått mail från Migrationsverket. Arikson har fått beviljat uppehållstillståd i 2 år!

Imorgon sänder vi hans pass till ambassaden i Portugal och kanske kanske hinner det tillbaka så att vi kan åka tillsammans till Sverige den 30 april. Men allt är klart nu och vi kommer båda snart hem =)


Sommarjobb!

 

Har fått sommarjobb!!!!
En stor sten lättade just från bröstet. Sommarjobb på SOS International. Jag ser verkligen fram emot det. Tjänsten sträcker sig från mitten av maj till mitten augusti så det kunde inte bli mer perfekt.

Sista paprena är skickade till Migrationsverket idag så nu är det inget mer vi kan göra på den fronten mer än att vänta på beslut.

Denna dag är verkligen en riktigt bra dag!