Ledig IKEAdag

Igår var både jag å Helle lediga så vi tog en sväng till IKEA för att införskaffa oss lite svensk mat å andra grejer. Det enda jag saknar på IKEA e verkligen svenska böcker, det skulle va helt fantastiskt. Men men, en IKEAdos e alltid trevligt. Helle körde, för första gången utanför Danmark... Kan säga så här; vi överlevde  HaHa
Närå, efter ett tag med alla backar så gick det riktigt bra =)
En lång shoppingtur med en köttbullspaus i restaurangen sen vidare in i shoppingcentret brevid för ett besök på H&M. En mycket trevlig dag.

När vi väl kom hem så dök Rie å Marit upp för filmkväll med lantchips å dip å papparkakor med ädelost. Mycket mycket mys. Trevliga värdar som vi är så somnade både jag å Helle långt innan filmen var slut.

Teamet här i giganterna e verkligen superbra!
Men Portugalien saknas mycket mycket...

Ems; ta hand om Portugalien om du åker dit på lördag!
Önskar jag kunde följa me!

Vart stannar bollen...?

Ja, bollen rullar. Mycket mer än så är det fortfarande inte, därav mitt sällsynta bloggande just nu. Visst händer det saker, men mitt intresse lyckas lixom inte vakna riktigt. Mycket beror på den stora bristen på rutiner här. (Ni vet hur jag blir i huvudet utan rutiner...) Å mycket beror på att jag inte ens får boka någon semester ännu!
Vill ha semester i januari (lagom tid) men måste boka snarast om biljetterna inte ska bli för dyra (men för tidigt...) *ORKA*

Dock har jag nu fått sällskap i lägenheten =)
En görgo tjej från Danmark, lille Helle, som jag ska bo med denna säsong. Underbart med sällskap!


Nope, jobbet kallar


Mamma påväg igen =)

I december kommer min fantastiska mor ner å hälsar på igen!
Bästaste att få ner henne till lövely Portugalien men taimingen att komma hit kunde inte varit bättre. Den här säsongen blir tuff  jag inte lever för denna ö men den blir bra. Den e redan bra. Vi har det fantastiskt å på tisdag kommer äntligen Helle, hon jag ska bo med. Ska bli riktigt gött med sällskap.

Vi var ju på Loro Parque för ett par veckor sen... Här kommer äntligen lite bilder:I onsdags hade baren Viking i Las Americas säsongspremiär å givetvis var det fullt av guider på plats denna afton...Å mina darls från Portugalien har ankommit till ön!!!
Sara å Karina; tusen tack för en dos Portugaliska äventyr! Det behövdes!

Annars så jobbar jag mest på, mycket att göra så här nu i början. Särskillt innan hela teamet e här, vilket tar två veckor till.
Funderar på semester för fullt. Måste bara se till att det inte konfliktar med den kurs jag ska gå i sthlm (inte för att jag fått den ännu men an måste ju planera). Det går båt mellan Madeira och Sta Cruz här på ön, måste kolla pris. Funderar även över kära Lisboa å ett par andra Portugaliska fastlandsalternativ, väntar dock svar först... Får jag inte kursen måste jag ju givetvis hem till Svedala en vecka. Så planering pågår men innan jag fått besked om kurs bokas inget (om jag inte hittar ngt sjukt billigt som inte kan vänta såklart =) )

Fint väder... ute iaf

Sitter på kontoret och jobbar på siestan. Har två utflykter denna veckan så de är en hel del som ska förberedas. Solen skiner utanför och jag får som vanligt inte så mycket gjort som jag borde. Dock har jag lyckats få hem det program jag shoppade förra veckan så nu jävlar ska det pluggas portugisiska minsann!
Nähäpp, om skulle finna sig mindre ursäkter å försöka få ihop de där satans manusen kanske...

Äntligen mer tillgänglig!

Har skaffat internet hemma idag!
Helt fantastiskt bra =) Ledig som jag är så är det klart jag suttit inne med datorn istället för att ligga på taket å bli brun... Men men, det var jag värd =P

Jag har bestämt mig för att ge denna ö fram till månadsskiftet. Jag hoppas verkligen att jag ska börja trivas och tycka om det här stället. Det finns egentligen ingenting jag inte tycker om med att vara här, mer än att det inte är Portugal och  att jag saknar mina vänner, både på fastlandet å på Madeira. Pratade faktiskt med Francisco en lång stund idag, det var länge sen vi hördes nu vilket gjorde mig extra glad över att höra av honom. Han kom med en del förslag som lockar ganska så bra faktiskt, så Tessan... Kanske får du göra slag i saken med jobb iaf...

Men som sagt, innan jag börjar leta jobb å ha mig i Portugalien så ska jag ge denna ö en ärlig chans. Förnuftet säger ju att jag ska stanna. Då har jag sex månader på mig att fixa till det jag vill å plugga lite mer i lugn å ro.

Nä nu verkar det som om jag måste upp på taket å hålla i mina solstolar... Det började plötsligt att blåsa storm =/

Sara: We will make some news when you arrive ;-) I'll come down to you and party. Just take my number in FB and call when you arrived.

Idag är saknaden storIdag saknar jag verkligen Portugal!
Eller det gör jag hela tiden, helt sinnes faktiskt. Precis som jag fortfarande kan sakna ihjäl mig efter Madeira så har även fastlandet bitit sig fast. Ett stort svart hål i hjärtat som bara värker.

Det sjuka är att jag verkligen har det bra där jag är nu, helt underbart bra. Men saknaden efter Portugal är för stor...

Så stor att jag börjat kolla jobb på allvar. Det är verkligen inte det lättaste att få ett jobb i Portugal just nu, iaf inte ett man kan leva på men jag måste försöka. Så är det någon, vem som helst, som känner till ett jobb i Portugalien... snälla säg till!


Annars har jag en sjuk träningsvärk efter att ha vandrat i berg. Känner mig som om jag e 180år... minst!
Men tro att jag e stolt som klarade det minsann =)
Å igår var vi på Loro Parque
www.loroparque.com , riktigt kul att se delfiner, späckhuggare, tigrar å annat spännande. En riktigt bra dag.


En kanarisk vinter har börjatDå har jag så varit på Teneriffa ett par dagar.
Kom i onsdagskväll tillsammans med min destinationschef Christian. Vi blev upphämtade av Eric och Rie som jag jobbade med i Thailandet. Rie är min manager i vinter, vilket är helt fantastiskt!
Kom till Los Gigantes och fick min lägenhet. Kan inte säga annat än att jag är bortskämd =)Inte illa, eller hur...?

I fredags var vi nere i Playa de las Americas och åt middag med de andra teamen där nere. En riktigt trevlig kväll. Lugn å skön för min del då jag var chaufför hem på natten.Har oxå hunnit med en utflykt upp till Teide. Har man bott på Madeira så känns det inte så speciellt, men det är en fin utflykt.Jag känner att denna säsongen kommer att bli riktigt bra. Vi funkar riktigt bra ihop alla jag träffat på ön och det är kul att ha fått återgått till "det riktiga guidejobbet".
Visst saknar jag mitt Portugalien, helt otroligt mycket. S finns i mina tankar konstant och Ems saknas som fan. Lär nog sakna det hela vintern, precis som jag fortfarande saknar Madeira, men jag vet att jag kommer tillbaka dit i april. Det bara måste jag!

Nope, nu är det dags att gå hem och byta om till uniformen. De första gästerna anländer ikväll.

Nu e det slut... Iaf för denna gång

Är nu nere på kontoret för sista gången denna säsong. Christian hämtar mig om ca en halvtimme för vidare färd mot Sevilla och sen flyg ner till Teneriffa. Det har gråtits vill jag lova, sen i lördags. Det är oerhört jobbigt att lämna denna vackra by och alla vackra människor jag mött här. Visst ser jag fram emot att få träffa Rie och Eric igen men Portugalien i mitt hjärta lixom...
Puss på er alla, vi hörs och ses!