Ont i halsen!

Vaknade imorse med grymt ont i halsen men fan ingen bebis som vill komma ut. Inte alls bitter...

Här blire visst inga barn

Beräknad förlossning idag men inga tecken på att han vill komma ut. Var på MVC idag å barnmorskevikarien jag träffade tittade storögt på mig när jag la mig på rygg å sa "jag ser huvudet! Som det ser ut är det ett under att du inte har värkarbetet igång". Kändes ju tröstande...inte. Är han inte ute om en vecka ska jag in på överburenhetskontroll, hoppas jag slipper den iaf. Men vi får väl se.. Så här trött å stor var jag igår:Kom just på att vi glömt köpa mobiler!
Vi har ingen mobil till spjälsängen, ingen till barnvagnen å inte ens till babyskyddet... Well well, får bli ett projekt till efter han e född. Just nu orkas det nada här!

Ooh, gjorde ett klipp imorse!
Innan jag skulle till MVC tänkte jag åka förbi Clas Ohlson å shoppa en vibrerande massagegrej att ha till förlossningen - en av deras nyheter som kom idag. Inte nog med att jag köpte den -billig å asbra - utan jag fick med mig en gratis skruvdragare/borrmaskin! Det var någon drive för nya katalogen att dagens 25 första kunder fick en sån å jag var en av dem =)

MVCbesök & prov av klänning

Ari är i stan på Sthlm kulturfestival med några vänner. Själv är jag fast hemma, så grymt jävla uttråkad.

Var på MVC idag å min underbara BM gjorde allt för att försöka hitta en anledning för mig att kunna bli igångsatt. Hon tycker synd om mig (vilket resulterar i att jag, såklart, tycker ännu mer synd om mig själv) och anser att jag är mer än stor och svullen nog för att möta min bebis. Men nej nej, alla värden är superperfekta så det finns minsann ingen chans alls i nuläget... Eller för att citera min BM "Inte ens ett ynka litet högt blodtryck kan vi komma undan med". Hon är väl för go!

Fick hem en kallelse till SÖS å förlossningssamtal idag, pga av mina kompisar nålarna. De är dock säkra på att jag kommer att gå över tiden för jag är kallad till den 31/8 - en vecka efter beräknad förlossning. I min värld är jag död by then!
Ringde upp dem å de hade visst missat att det var så kort tid kvar för mig, så nu sitter jag här å ber för att någon ska avboka å ge mig en tid asap.

Haft en så sjukligt tråkig dag så jag bestämde mig för att prova den fina klänning jag tänkt att ha på lördag, om jag ens orkar tänka tanken på dop å fest då. BIG MISTAKE!!!
Va fan, min mage ser typ fyra gånger så stor ut i den klänningen å med mina supersvullna ben kände jag mig allt annat än fin. Så nu har jag inte ens något att ta på mig vilket gör det lättare att ens fatta beslut om hur tillvida vi ska gå eller inte. Well well, vi får väl se hur det blir då... Det är ju ändå två dagar kvar till dess. Två dagar av sjuklig tristess.

Satan va bitter jag är nu. Men det tänker jag fortsätta vara å pallar du inte att lyssna på mitt gnällande, vänligen återkom när ungen väl är ute.

Ett jävla gnällande

Är så sjukligt uttråkad!!!
Grejen är ju att jag vet att om jag väl tar mig för att göra något så är jag helt slut efter bara en timma å får typ ont i kroppen om jag inte får vila. När jag väl vilar så kan jag dock inte riktgit slappna av för att jag är så rastlös... Så håller det på i en enda jävla ond cirkel.
Vet att det är en vecka kvar på "ordinarie" graviditet å att jag sen kan behöva stå ut i ytterligare två veckor... Men va fan unge, kom nu å sysselsät mig lixom!!!

På lördag väntar både dop och 50-årsfest so jag så gärna vill gå på. Har dessutom värsta fina klänningen som skulle passa perfekt till min mage. Chansen att jag över huvud taget kommer orka ta mig ner till bilen är dock rätt så minimal... Snacka om upplyftande tanke... Inte!

Hur bitter kan man bli innan en bebis tittar ut egentligen???

Näst sista dagen

Nästa sista dagen på jobbet . Är sinnessjukt trött nu men tack vare min underbara kollegor klarar jag de sista dagarna med hjälp av ren vilja. Goare människor får man leta länge efter i denna stad, garanterat. Även fast jag bara jobbat här i tre månader å saknar det blå livet mer än jag trodde möjligt så kommer jag verkligen att sakna folket här.
Men men, imorgon kvar. Sen kan jag verkligen kalla min stundande mammaledighet för välförtjänt =)

Snart...

4 dagar kvar på jobbet. Är sjukt trött nu!
Snart så... Vila, vila och vila

En sista titt på bebisen

I tordags var vi på MVC igen. Den här gången för att ge bebben en sista chans att lägga sig rätt. Vår underbara BM Karin konstraterade att han var fixerad - Halleluja!
Men säg den lycka som varar länge. Därefter skulle vi nämligen lyssna på hjärtat men hur mycket hon än letade hittade hon inget hjärtljud. Till slut hittade hon hjärtat men det satt oerhört högt upp på magen. Hjärtljuden var perfekta men hon blev oerhört veksam om det verkligen avr huvudet som var fixerat eftersom att hjärtat satt så högt, så det var bara att bege sig till ultraljudsapparaten för att checka.
Tack och lov var det huvudet som var fixerat men hon konstaterade att vi har en väldigt lång bebis. Jag konstaterade samtidigt att han gärna får va lång så länge han inte är för fet =)

Vi tog en lite närmare titt på bebis å såg hur läpparna rörde sig. Han drack! När han druckit klart såg vi hur en handen fördes upp mot munnen å så började han suga på tummen!
Det var helt sjukt kul att se!
Nu får han gärna komma ut dock så att vi får lära känna vår prins på riktigt...

Helsingforskryssning

I helgen har vi varit på kryssning till Helsingfors. Helt fantastiskt underbart att komma bort från vardagen och orkeslösheten en stund!
Visst, jag är helt sjukt mör fortfarande men det är det värt.

Vi hade en riktig mysdag i Helsingfors med massa kaffepauser... Jag orkade inte mycket mer än en halvtimme åt gången innan jag det var dags att vila en stund å efter fem timmars vandrande hade jag ingen känsel kvar i ryggen alls men tack vare en god glass klarade jag att gå tillbaka till båten utan taxihjälp =)

Vi valde att åka med Silja då jag ju inte är sådär superparty just nu men måste säga att jag blev riktigt besviken!
Inte nog med det sjukt dåliga bemötande och oerhörda oprofesionalism jag mötte innan avresa (som inte ens kunde bes om ursäkt för och/eller kompenseras i den minsta skalan). Väl ombord kände jag inte heller av den klass som utlovats och med undantag för en uppsjö av svindyra restauranger fanns inte mycket att göra alls. Nä, tacka vet jag Viking Line!
Nu har vi prövat Silja men i framtiden blir det Viking för hela slanten, det är ett som är säkert :)

Bortsett från besvikelsen med båten hade vi det riktigt mysigt och som sagt, det var sjukt skönt att komma bort från vardagstristessen och blåvalskänslan för en stund. Tom barnmorskan sa imorse att jag såg piggare ut än på länge =)