Äntligen internet!

Fan vilken tid det tog å helvete vad cash de ska ha för att låna lite lina men det är det värt. Änligen lite socialt leverne!
Sitter nu å skypar med darls från Madeira, bloggar, för över lön, kollar mail å annat man borde göra när solen inte är framme... men vem kan låta bli lixom... Är iaf sönderbränd i ansiktet och på ryggen (trots att jag flitit använt både 15 och 30!) så det är bra att va inne lite kanske.
Börjar iaf koppla av mer å mer vilket är trevligt. Kankse klarar jag av att ha sänkt pulsen lite till jag kommer hem. Nä, nu ska det poolas lite igen =)

Skrivet 30/11/07 Barra Do Cunhau

Suttit å väntat på ngn IT-kille i en kvart nu för att han ska hjälpa mig att få en uppkoppling. Spännande att det står i beskrivningen av hotellet att det finns tillgång till trådlöst nätverk men att man ska få jaga runt i nästan en vecka för att komma åt det (tvivlar på att jag kommer få tillgång idag heller).

Maten e iaf väldigt god och jag börjar få lite färg. Bränt mig på ryggen dock så jag vågar inte vistas utanför parasoll på ett par dagar. Men färg e nice å utsikten ska jag verkligen inte klaga på heller. Tänker inte gnälla mycket mer i denna blogg, då blir man bara deppig, men Ving ska däremot få sig ett sjuhelvetes klagobrev!

I början på nästa vecka ska jag ta mig in till Pipa iaf å få en liten dos av civilisation, shopping och ett uttag av pengar. Finns en bankomat på en radie av ca 10 mil och den ligger i Pipa så det är lika bra att passa på när man e där.

Nu ska jag se om jag hittar den där internetkillen å sen ska jag sola mera =P

Skrivet 29/11/07 Barra Do Cunhau

Hotellet är fortfarande ett av de sämsta jag någonsin bott på, rummet håller långt ifrån den standard som utlovas av Ving. När det blir mörkt ute (å det blir det innan kl 18!) så vågar man knappt inte gå någonstans för att det finns typ ingen belysning i hela byn å det tar ca en halvtimme att bara gå ner till torget... Å på dagarna orkar man inte gå någonstans, svetten rinner bara av att gå till poolen vilket är mindre än 10 meter. Läget klagar jag då verkligen inte över och havet är riktigt trevligt på de ställen man vågar bada på (pga av alla strömmar). Gästerna på hotellet är riktigt goa å alla är som en liten svensk familj, precis det jag inte vill ha på min semester men med läget som det är så är det ganska så skönt.

Visst kommer jag att återvända till Brasilien, absolut, men aldrig till den här sidan av landet igen och verkligen aldrig med Ving!


Däremot saknar jag mina Madeirakärlekar sjukligt mycket. Helt sinnes att det bara är två veckor sen vi satt på Khans och nere på B2. Känns som sjukt länge sen!

Saknar er så att det gör ont i hela mig. Saknar att prata med er, saknar våra Copakvällar, Ösaffarin å allt galet vi hunnit hitta på tillsammans. Saknar även att bara ligga i soffan å glo med Tessan å bara prata, prata å prata massor. Saknar Poncha, Pe De Cabra, Bolo Do Caco, Espetada, Piccado, Maracujajuice å safari/cola helt sinnes. Stannar jag i sthlm så kvarstår mitt löfte om att jag kommer ner innan februari slut, utan tvekan!

Har fortfarande inte kopplat sthlm riktigt ännu utan Madeira är fortfarande min tillhörighet. Även om jag har haft en hel del mysigt hemma me. Ser fram emot en kväll på Ambassadeur helgen efter jag kommit hem.


Lyssnar just nu på Rise up å minns VIP-hyllan på Copa... Å såklart gör jag som jag gjorde sista gången jag hörde denna låt, sista gången på Copa, fäller en värdig tår å ler åt alla underbara minnen. 


Skrivet 28/11/07 Barra Do Cunhau

Ja vad ska man säga... 4 timmar sena ner, nästan 9 mil att åka från flygplatsen i en liten minibuss och ett hotellrum som är fullt av myror och kryp, ett hotell som inte alls överensstämmer med det som står i katalogen. Själva byn är hur liten som helst (fast på en sinnestor avlång yta för att innehålla så lite) och det finns INGENTING att göra. Inte en butik, finns inget ställe som säljer cigg, två restauranger i hela byn, det går typ inte att bada i havet för att det är för strömt och det finns typ inga möjligheter att ta ut cash om man inte åker till Pipa vilket kostar 300kr. Underbar början på semestern... Inte!

Har pratat med Vingguiden i Pipa men hon var inte direkt tillmötesgående heller så vi får väl se vad som händer. De närmaste två veckorna ska bli högst intressanta iaf.


Att ringa e svindyrt å det trådlösa nätverket e så svagt att det inte går att sitta uppkopplad heller. Å andra sidan så finns det ingen möjlighet att få tag i en adapter här så det går i vart fall inte att ladda batterierna på datorn... Just wonderful...

Denna isolation gör ju att jag inte kan få tag i José Roberto heller. Han hade ringt på min mobil igår men jag missade det och får nu inte tag på honom. Well well, nu ska jag fan se till att få sol iaf!


Färdigpackad


Jaha, det gick ju fort att packa den lilla väskan. Sitter nu å väntar på att Carina ska komma om ca 1 timme å 45 minuter. Hade tänkt att spendera denna tid med att lägga över lite ny musik till mobilen men hur mycket jag än vrider och vänder på det lilla innehåll jag har i min lägenhet så hittar jag den inte =/ Börjar tro att jag kan ha glömt den på Madeira eller om den hamnat hos Anne, jävla skit... Hade ju behövt den nu lixom. Men men, snart e jag i Brasseland å där ska det softas å enbart softas. Kan klockan gå liite snabbare.... plz....


Egoveckor närmar sig

image278

Snart sitter jag på ett plan på väg till Brasilien och Barra de Cunhau!
Har inte riktigt fattat att jag äntligen ska dit... Har inte packat ännu, inte förberett det jag ska inför intervjun som börjar 6 timmar efter det att jag landat i Sverige igen, har inte en aning om vem jag ska be om skjuts när jag kommer hem, inte fått mycket gjort med andra ord... Men allt löser sig, jag tänker inte stressa en minut till. Allt får gå som det går helt enkelt.
Har två veckor framför mig nu där jag bara ska rensa hjärnan å njuta av tillvaron så att jag e redo att ta tag i allt när jag kommer hem igen, men det är då och nu är nu... Å nu måste jag börja packa!

Hoppas på att få tillgång till linternet iaf någonting så att jag kan blogga iaf lite därifrån. Annars blir det en uppsats när jag kommer hem.
Ses om drygt två veckor alla!

Middag hos fröken Clevesjö

image277
Igår var en riktig softardag. Låg kvar i sängen så länge jag bara kunde å lekte med datorn. Chattade massor med mina änglar på Madeira. Kan inte tala om nog många gånger hur mycket jag saknar å älskar er!
Önskar verkligen jag kunde festa med er på Copa ikväll å fira Matilda på hennes födelsedag. Grattis gumman!

Till slut var det bara att ta sig upp ur sängen å bege mig in till söder. Min fd kombo Anna och hennes sambo Johannes bjöd på middag. Underbart gott med hemlagad svensk mat =P Å underbart kul att träffa dem igen!
Två av de bästa människorna i den här stan, utan att tveka.

Äntligen lite ordning

Började morgonen med ett bortglömt läkarbesök, men eftersom jag var på väg in till stan (på väg till något helt annat) var det ju bara att styra om å åka dit.
Efter detta blidde det shopping och lunch med Melissa. Alldeles för mycket shopping för mitt eget bästa men vad ska man göra när man knappt ens fått titta på fina underkläder i nästan 9 månader... =P
Kvällen har spenderats i soffan med Chris. Massa mys å en del online TP. Riktigt kul =)
Å fotboll såklart... Äntligen Sverige!


Saknar mina darlings på Maderia så sjukt mycket!
Pratade med Maria igår över skype å var helt stirrig efteråt, hon kändes så nära när jag fick höra henne lixom. Helt sinnes! Kommer ner så fort jag bara kan efter nyår, måste bara få krama på er å verkligen få berätta hur mycket ni betyder för mig. Känner att jag kanske inte gjorde det tillräckligt när jag bodde med er. Älskar er så in i helvete flickor!
Hoppas ni hade en bra peppnings-/tacokväll ikväll!

Dimma

Lallar fortfarande runt som i en dimma. Hajar inte att jag e hemma riktigt. Flänger runt som en gnu å träffar folk till höger å vänster. Visst, det är jättekul att träffa alla igen men jag hinner inte riktigt med mentalt. Inte hunnit röra väskorna ännu å än mindre ngn flyttkartong har börjat plockas upp =/
Men det får va som det är, kul att träffa folk iaf å vila får jag göra i Brasilien å så får jag väl packa upp lite när jag kommer därifrån.
Massa grejer händer här hemma iaf!
Stora saker är på gång... Vi får väl se hur det slutar...

Tillbaka i Sverige

Skrivet 18/11/07 kl 10:42


Jaha, då var man hemma igen då. Eller hemma å hemma, det känns jättekonstigt att va här. Sjukligt kallt å massor med snö (ja Fia, du hade rätt i att jag va mycket dum som åkte hem nu).

Anne kom å hämtade mig på Arlanda i fredags. Åkte hem till henne och drack poncha, madeiravin och safari och pratade massor. Riktigt kul att träffa henne.

Igår var det så dags för den stora 30års festen. Kvällen började verkligen jättetrevligt men slutade ganska tidigt för mig. (Nu kommer ett erkännande till... Ja Fia, ni har verkligen lyckats "avstockholmisera" mig.) Ok att det förekommer skitsnack på Madeira men jösses va det snackades vitt å brett om alla på festen å shit va dryga människor kan va utan att ha en aning om det själva. (Var jag verkligen så hemsk för 9 månader sen?). Orkade inte lyssna så jag gick å la mig.

Nu är jag så tillbaka hemma i min lägenhet. Måste börja plocka upp lite flyttkartonger och försöka få det att bli lite beboligt igen. Ska träffa Carina snart å ha en heldag å bara prata, prata, prata och äta på Sockenplan ofc =)

Ser verkligen fram emot att träffa folk i veckan, det gör jag. Kommer att få internet senast imorgon me så då kan jag komma åt å få konversera med alla älsklingar på ön å få höra allt om helgen =P


Känns verkligen helt sjukt att jag inte ska åka tillbaka men visst känns det bra att jag åkt också. Men i sthlm kommer jag inte att stanna länge, redan när jag landade på Arlanda kändes det att jag inte hör hemma här och det intrycket blir bara starkare för varje timme. Vi får väl se vart jag tar vägen me, det löser sig. Först ska jag ha semester!


På väg

Skrivet 16/11/07 kl 20:02 på Heathrow


Jaha, då sitter man här då röksugen å jävlig. Självklart e flighten försenad också... Men men, på väg är jag iaf.


Vaknade imorse å sa hejdå till Tessan. Kändes så sjukt overkligt och ingen av oss kunde riktigt förstå att jag verkligen skulle åka. Självklart somnade jag om och vaknade inte förrän jag fick sms av henne 9.06!

Panik!!!

Hade ju inte packat klart å än mindre städat. Fick sätta en jävla fart å självklart var Carlos tidig också (för ovanlighetens skull när det kommer till portugiser). Iväg kom vi iaf. Förlåt Tessan för att jag knappt städade och inte diskade!!


Väl framme vid flygplatsen kom känslorna jag inte sett fram emot. Så smått började de smyga sig på medan jag checkade in. När jag väl passerat säkerhetskontrollen var det kört. Hela vägen till London storgrät jag, det gick bara inte att stoppa. Besättningen var så himla gulliga men det gjorde ju inte att jag grät mindre direkt. Fy i helvete vad jobbigt det var att lämna Madeira. Nu när jag skriver detta och tänker på Madeira så börjar tårarna rinna igen. Det jag sett fram emot ända sen i juli blev helt plötsligt så sjukligt jobbigt. Jag älskar den där jävla ön och många av människorna där så sjukt mycket. Att stiga av planet på Gatwick var heller inget nöje, satan vad kallt!

Å här har jag gnällt över nätterna på Madeira... Kära vänner nere på ön, njut av era 15gradiga nätter!


Kan skriva nästan hur länge som helst om hur jobbigt det här är men självklart finns det något positivt i det hela också, dessutom är jag på väg hem helt av egen fri vilja (vart fan jag nu fick den dumma idén ifrån...), men jag får snart träffa alla älsklingar där hemma!

Ser verkligen fram emot att träffa Anne (snart snart snart) å massa kul folk imorgon, Carina på söndag å familj å andra underbara nästa vecka. Ska försöka hinna göra min lägenhet lite mer bebolig igen me, innan jag drar till Brasseland om bara 10 dagar.


Min voip lär nog inte börja funka förrän efter jag kommit hem därifrån men msn, skype å mail finns ju så länge.


Nu ska jag fortsätta kolla på alla bilder från mina senaste 256 dagar, de jag tillbringat på en underbar ö, å hålla tummarna för att vi får åka nångång.

Hur mätt kan man egentligen bli innan magen spricker?

Precis hemkommen efter en mysmiddag med Tessan på Brasserie. Tessan vann den middagen för en halv evighet sen och valde nu att ta ut så att vi fick en myskväll bara vi innan jag åker.
Vi åt alldeles för mycket men det går ju inte att låta bli när allt e så gott!
Just nu känns det som att magen lär spricka när som helst. Orkar ingenting. Ska nog sova. Lika bäst. Imorgon är det sista natten men girlsen innan jag åker :'-(


Sista dagen på jobbet

Sitter på jobbet. Idag är min sista dag på kontoret. Känns helt sinnessjukt!
Har verkligen varit upp och ner här, värsta berg-och-dal-banan. Har verkligen längtat så länge efter den här dagen men idag känns det bara sinnesjukt. Jag vill inte lämna alla, vill inte åka hem!
Eller jo, visst vill jag hem självklart vill jag det men inte så länge. Vill tillbaka hit sen, jag vill faktiskt det. Kommer att ha ett stort hål i hjärtat när jag lämnar ön. Jag kommer sakna allt och en del människor så sjukt mycket!
Å hur ska jag klara av att leva i min lilla etta ensam igen när jag sedan den 2a maj haft världens bästaste kombo (trots att hon e skåning). Älskar dig som fan Tessan och kommer sakna dig som fan!

Fick ett jättefint kort på Tessan igår, värsta fina inramat och med ett brev på basidan. Det fotot ska få en hedersplats i Sverige och jag kommer att tänka på dig varje dag. Du är lätt det bästa som hänt mig här nere!

HejDå Timepiece!
Det svider i mitt hjärta men vi får gråta på FX i eftermiddag.

Sista öturen

Fredagen blidde en lyckad kväll tillslut. Riktigt trevligt på Copa å innan dess var vi en sväng hos Jan.



Igår var det så dax för den sista öturen innan jag åker hem. Alla girlsen var med å iväg drog vi trötta men glada. Började med Pico de Areiro, där det äntligen var molnfritt!
Sen åkte vi vidare ner till Ribeiro Frio där jag och Tessan gick vår första levada! Man KAN inte ha varit på Madeira utan att ha gått en levada å särskillt inte om man varit här i mer än 8 månader, så vi tog oss i kragen å drog iväg... å hade riktigt mysigt! Även om vi blev sjukt svettiga av värmen och brist på kondition... =)

När vi var klara med levadan så satte vi oss å åt Picado, de andra hade ätit för länge sen eftersom de inte gick med oss. Så vi kom överens om att den andra bilen skulle åka så skulle vi andra köra ikapp. Dessvärre blev det ett sjukt missförstånd som gjorde att vi lyckades glömma kvar Madde å Linn!
Å inte upptäckte vi det förrän en hel timme senare och då av en slump.

Mycket hände och dagen var bra. Har så mycket känslor som svallar sjukligt i kroppen just nu bara. Kvällen avslutades såklart på Copacabana. Riktigt trevligt men igår kunde jag bara inte hålla tillbaka tårarna. Satt på VIP hyllan med Madde å grinade som fan. Kunde bara inte få stop på tårarana, å när jag väl lyckades så var det någon som sa något och jag började gråta igen. Trodde verkligen inte att det skulle bli så här jobbigt att åka härifrån!
Men det går väl över när jag varit hemma ett tag I guess...

Två arbetsdagar kvar och mindre än 5 dygn till jag lämnar ön..

Besviken

image258
Min sista fredag på ön och sugen som fan på att festa ur det sista jag bara kan av Funchal men alla jävla tjejer bangar. Riktigt jävla besviken måste jag säga att jag är men å andra sidan så gör ju sånt här att det blir lättare att åka hem. Längtar ordentligt till nästa helg nu när vi ska kriga som militärer när min bejbi fyller 30 å tant!

Jag tänker iaf inte sitta hemma bara för att folk e tråkiga å sviker (ja, jag känner mig faktiskt sviken men man kan väl inte tvinga fram partyhumöret hos folk, tycker bara att de kunde försöka hitta det ikväll). Jag ska ut å man träffar alltid ngn när man kommer in på Copa.

En vecka och två timmar så har jag landat på Arlanda terminal 2!


Uppsägning inlämnad

Ja gott folk, då har jag kommit till den punkten att jag lämnat in min uppsägan och med det kommer jag då att lämna Timepiece och Madeira. Jag åker hem redan nästa fredag och det är med blandade känslor vill jag lova. En del har verkligen varit helvetet på jorden samtidigt som en del har varit det bästa som någonsin hänt mig. Jag kommer att sakna denna ö så sjukt mycket och även de som kommit mig nära här såklart!
Men beslutet är iaf taget och snart beger jag mig mot sthlm...

http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2007&m=nov&d=16&h=11&mi=55&t=Dax-t55f-6f55r-t55hemg-5e55ng-1t2t5&yn=Isabelle&c=gr&mc=2

...för er som vill följa nedräkningen med mig. Länken har publicerats i denna blogg förr men nu när det närmar sig kom den igen :-)

Örunda


I söndags vaknade jag och ville bara bort från Funchal. Fick tag i Maria och vi begav oss ner till Atlas. Dessvärre fanns det ingen cab vi kunde glassa runt i men vem gnäller över en Modus... =P

Vi började med det obligatoriska besöket på Cabo Girão. Sen tog vi den gamla vägen västerut för en prego frukost innan Magdalena do Mar, åkte vidare till Bolo do caco tanten ovanför Paul do Mar. Mös en stund i Porto Moniz å sen tog vi oss upp på Pico do Arreiro. Tyvärr var det fint väder bara 500 meter innan vi nådde toppen å molningt väl där... Hoppas vi hinner dit på lördag om det är bättre väder!
Sen tog vi en sväng förbi Kristusstatyn i Canico. Den är en av tre likadana statyer. Den största är mest berömd och finns i Rio de Janeiro, den andra i Lissabon och den tredje då i Canico på Madeira.
Kvällen avslutades som sig bör med en ljuvlig espetada på Viola. Å mamma, Adolfo hälsar med en stooor puss som vanligt.

Myssöndag =)

Nelson


Precis hemkommen från Copa. Francisco verkade vara ledig å ingen var nog gladare för det än jag, orka fler intriger nu lixom... För herr Nelson *fniss* hade lämnat sina vänner på ngn karaokebar och begett sig till Copa =)
Har tittat på hans sjukligt snygga kropp, eller ja det var vad jag såg, han ville visa bilder från dagens katamarantur han varit på... Han såg till att få en hel del bilder på oss och Stefan tog me så så fort jag får dem så kommer de upp här.

Värsta söta e han iaf. Allt ska ta sin tid å vi ska dejta si och så många gånger innan vi gör det å det... Så idag fick jag en sån jävla kram, trodde inte han skulle släppa. Det hade iofs inte gjort ngt =P
Imorgon ska vi ses igen efter att han jobbat, får väl se vad vi hittar på då. En tur med hans feta motorcykel vore verkligen inte fel =)

Ikväll har vi mest pratat om när jag ska åka hem å hur mycket vi hinner träffas innan, trevligt att det inte bara e jag som tycker att det helt plötsligt blev en dålig idé att lämna ön... Fast han har faktiskt sagt att allt går att lösa, bara vi vill.. Så vi får väl se hur mycket vi vill när jag väl åkt... Tänker iaf njuta till max av den tiden jag har med honom, det kan jag garantera!


Date

Träffade en kille på Copa igår som lär va den snyggaste kille som existerar på denna planet!
Å han ville ha mitt nummer!
Aja tänkte jag, han lär ju inte höra av sig men snygg va han ju... Redan på förmiddagen idag kom första messet =)
Efter att ha messat hela dagen (tack Emelie för hjälpen med översättningen! och tack Google translate för att det finns) så bestämde vi oss för att ses på Teatro.

Väl där så såg jag honom inte, han var om möjligt snyggare idag så jag trodde inte att det var han. Feg som jag är så tog jag ju med Linn (vilket han var införstådd med såklart). Vi hade jättetevligt, eller ja så trevligt som man kan ha det när man inte pratar samma språk över huvud taget...

Vem är han då?
Ja, han heter Nelson (alla efternamn minns jag inte). Han har en syster som e 30 å har världens sötaste son, de bor i Brasilien. Hans pappa är portugis och hans mamma var brasilianska (hon dog för tre år sen). Han är född i Venezuela men bor och jobbar sedan 9 månader som lifeguard på Madeira. han kör motorcykel (me gusta mucho!) Han e 24 år sa han till Madde igår men vägrade säga idag så än så länge är det den åldern jag tror... Han sjunger som en gud oxå. han satt å sjöng för mig å Linn halva kvällen å två mer tonårstrånande, fånflinande brudar får man leta efter =)
Han e verkligen så sjukt läcker!

Han blev inte så lycklig över att jag ska till Sverige om bara två veckor men vi har lovat varandra att jag ska lära honom så mycket engelska som möjligt under den tiden och han mig portugisiska/spanska.

Ska träffa honom på Copa imorgon och då ska jag se till att få en bild på honom så att ni får se med egna ögon hur snygg han e=)

Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen och inte är lika sjukt trött som jag varit idag efter halloweenfirandet igår. Gårdagen var en kul kväll å Francisco var jättemysig men att träffa Nelson har lixom överskuggat allt det så vi får väl se om jag skriver mer om det eller om det blir mycket Nelson framöver... Ska försöka ha ett eget liv me =)

Här kommer lite bilder från Halloween:


Om exakt 14 dygn spenderar jag min sista natt här innan jag åker hem...