Nytt boende - igen

Vi har precis flyttat till säsongens tredje boende. Den här gången är det dock lyxboende för oss. Vi har fått flytta in i vår alldeles egen lägenhet så nu kan vi rå om varandra massor. (Å jag kan få ha mina humörsvängningar utan att mina stackars kollegor blir för drabbade). En liten tvåa med delvis havsutsikt där vi redan trivs kalas så där stannar vi resten av säsongen!

Första intervjun

Första intervjun är klar - ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!
Imorse ringde konsulatet till Arikson och ställde alla frågor de behövde. Detta betyder att han inte ens behöver flyga till Praia så vi sparar både tid och pengar på det. Så nu väntar vi på att jag ska få ett brev hemskickat i Sverige (tack mamma för att du skickar ner det hit via HK eller fax/scan ;-) ) och sen är det min tur att svara. Så fort det är gjort och inskickat tillsammans med moderskapsintyg så är det bara att vänta på ett besked. Håller alla tummar jag kan för att det går fort nu.

Alla hjärtans dag

Fabulös Alla hjärtans dag igår!
Middag på Odjo D'Agua med bästaste mannen på Sal, min man såklart. Sen hem å bara mös resten av kvällen. Annika är på semester så vi har lägenheten för oss själva vilket är riktigt trevligt. Visst är det najs när Annika e hemma me men igår var det lyx att va själva. Fick finfina underkläder av honom me och lite småsaker till bebisen som förövrigt börjat växa och göra magen hård =)

Tappar hoppet om visumet

Snart tappar jag hoppet om att hinna ordna uppehållstillståndet till Arikson innan förlossningen. Tre månader har nästan gått sen vi skickade in och betalade ansökan. Det enda vi hört sen dess är... ingenting!
Jag har tjatat på ambassaden i Lissabon, på migrationsverket i Sverige (som svarar ibland) och såklart skickat ungefär en miljon mail till konsulatet (som svarar på 0,01% av mailen). Enligt migrationsverket har jag rätt till förtur eftersom jag är gravid men trots att konsulatet vet om min situation händer inte nått, inte ett andetag. Det är ju svårt att få förtur i Sverige så länge ansökan inte kommer dit heller. För att konsulatet ska kunna skicka den till Sverige behöver Arikson först åka till Praia och intervjuas. Hur jävla lång tid tar det att intervjua någon då????
Uppenbarligen är det ett jävla projekt... Jag blir snart galen på riktigt!!!

Så duktig så

Igår var vi hos den nya läkaren och vi gillade honom båda två. Han tog sig verkligen tid att prata med oss och gå igenom exakt vad som ska hända framöver. Vi har börjat göra en gravidbok. Sånt gör man inte här och jag vet inte om man gör sånna i Sverige men han är tysk och där gör man det så vi gör en tysk bok till mig. Där förljer vi hela graviditeten med vikt, storlek, värden, alla prover å sånt där. Så att jag kan ta med den när jag åker hem till Sverige till våren och ge till min nya barnmorska - oerhört praktiskt!
Vi gjorde nytt ultraljud me å man kan verkligen se hela bebisen, de e ascoolt =)

Imorse var jag så tillbaka igen, den här gången för att ta det där jävla blodprovet. Först gick det åt helvete som vanligt men efter att Ari lugnat mig lite och jag fått lägga mig ner gick det bra. Så nu är jag så stolt över mig själv så!

Nästa vecka ska vi tillbaka igen och se vad alla tester säger å för nytt ultraljud.