Eros önskelista

Vi har bestämt att vi enbart köper julklappar till Eros i år. Han har redan börjat fila på sin önskelista om vad han önskar sig till sin första jul :)
Eftersom han redan är så stark i benen och har hittat tjusningen med att hoppa (eller snarare typ "bounsa") så vore en hoppgunga sjukt bra så den står överst på hans lista.

Fortsättning följer... =)

Tung dag

Idag är en tung dag. Misstänker att det har en del att göra med mörkret och kylan som blir mer och mer påtagliga för varje dag som går. Idag saknar jag framförallt Sal och Kap Verde men med Eros i knät så vet jag ju att det enbart är semester som kommer att ske där framöver.
Däremot så saknar jag även mitt underbara Portugalien. Sitter å tittar på möjliga lösningar (ja, såklart jag tänker i flyttermer sånna här dagar) på hur vi skulle kunna få det bättre. Dealen är ju att vi ska stanna här till sommaren innan vi tar ett beslut om den närmaste framtiden. Idag är det dock svårt...

Tung dag som förhoppningsvis går över om ett par dagar.

Repotaget i Mama

Idag kom tidningen Mama med repotaget om vår förlossning. Hela sju sidor blev det med superfina bilder och vår förlossningsberättelse. Texten är inte exakt som den jag godkände men jag är ändå nöjd. Det är ett superfint minne och något helt fantastiskt för Eros att ha.

Förlossningen

6 veckor har snart gått sen Eros föddes. Jag har tidigare inte skrivit så mycket om själva förlossningen och det kommer jag heller inte att göra. Min förlossningsberättelse har skrivits ner utav en journalist och den kommer jag att ha sparad i form av ett tidningsrepotage i tidningen Mama. För att skapa detta repotage hade vi en fotograf med under förlossningen och det är bland det bästa jag gjort ever. Tack vare underbara Klara kan jag nu bjuda på dessa bilder:Det finns många fler bilder och det är verkligen fantastiskt att ha. Vi hade aldrig lyckats ta så här många bilder själva och samtidigt fokusera på vad vi faktiskt var där för.

Finaste familjen


UnderBARA BARN

I söndags var jag å Carina på UnderBARA BARN-mässan. De 1000 första besökarna skulle få en nice goodiebag så jag övertalade Carina om att det vore bra att vara där redan 9.30, en halvtimme innan öppning. Hon var skeptiskt till att det skulle behövas men gick med på det iaf. När söndagen så kom sov jag lite för gott och vaknade först av att Carina ringde och var ute på mässan. Hon lyckades således få en goodiebag och jag, trots att jag stressade som en gnu, var en av de första som INTE fick någon. Men men...

Vi lämnade våra små hemma med sina fäder och det är något jag är väldigt glad över. Det räckte gott å väl med de barnskrik som redan var där å i den trängseln var det skönt att få gå runt i lugn å ro. Shoppade ingenting men insirerades och fick med mig en hel del goodiebags hem, trots att jag missade den på morgonen :)

Rymdraket

När Carina verkligen gillar nånting så finns det ingen bättre försäljare. Det är sjukt hur mycket jag hört om nattlampan Barbapappa :) Å ändå har jag stått emot å inte shoppat mig någon. Det beror endast på att jag sett en ursöt spöklampa på Ikea.
Fram till nu har jag använt min mobil på nätterna för att Eros inte gillar totalmörker när han är vaken. Nu har dock rymdraketen kommit in i vårt liv.

Dagtid ser den ut så här:


När det blir mörkt behöver man inte göra något utan den ser ut så här:


Tar man bort själva raketen eller trycker på cirkeln med gubben i så blir det som en svag ficklampa. Passar min lilla groda perfekt!


Julmani

Förra helgen åt vi pepparkakor och drack glögg hos Angelica. Den här veckan har jag bakat (och ätit massor) vörtbröd. Nu kan jag knappt vänta till jag får köpa julmust och göra julskinka. Lussebullar å julgodis ska vi inte prata om...

Varje butik jag besöker så blir jag besviken för att det inte börjat säljas julgrejer å inte ens julskyltas. När jag var på IKEA sist blev jag nästan arg för att de inte fått ut alla julgrejer ännu (de hade iaf börjat).

Längtar dock inte till mer kyla, men ååh va det ska bli mysigt med en riktigt svensk jul igen!

1 månad

Idag är Eros en månad. Sjukt va tiden går!
Redan 59cm lång å 5260g tung.Nästa fredag fyller Ari 26år. Dax att fundera på paket å firande.