Halloween

Jahapp, idag är det Halloween minsann. Alla portugiser e lediga imorgon så det är happenings på många ställen i Funkis. Men vi kära svenska får allt se till att ta oss upp imorgon. Ligger just nu å väntar på att Madde ska höra av sig efter att pratat med Ruben. De andra flickorna sitter hos Fiffli &co å dricker vin. Får se vad kvällen utbringar.

Länge sen jag la ut bilder nu såg jag. Efter helgen kommer det nya iaf, promise =)
För många som läser denna blogg igen me så det är snart dax att låsa den ett tag igen. Vill du ändå kunna läsa så hör av dig å be om lösen, (det blir samma som sisst för er som redan har det).

Har ätit Bolodo caco å Piccado till lunch idag =P Försöker trycka i mig så mycket jag bara kan nu de närmaste 15 dagarna för banta kan jag göra när jag kommer hem igen, men Madeiriansk mat e helt sjukligt ljuvlig!

Massa pussar på alla er där hemma!!!
Snart är jag hos er =)

Å Chris darling, stort Grattis på födelsedagen. Pöss på dig!

Myshelg

Den här helgen har verkligen varit lugn å skön å verkligen jättemysig!
I fredags gick jag å Madde ut å åt på Terrace de Ajuda. Efter att vi båda suttit instängda å varit sjuka så tyckte vi att vi var värda det. (Kan ha berott på att ingen av oss hade någon mat kvar efter att ha varit hemma en hel vecka oxå men det låter inte lika roligt). Efter vår trevliga middag så blev vi upphämtade av Ruben och Miguel och vi begav oss till Machico. Väl där började jag med att göra mig av med hela den goda middagen (magen vill fortfarande inte vara med ordentligt). Vi hade verkligen en urmysig kväll. Vi lekte skattjakt (gick mindre bra) och pratade med 14 portugiser (anledningen till att vi vet antalet heter Ruben) och några tyska tjejer...
Efter skattjakten åkte vi hem till mig för att se på film å ha det trevligt.
Vaknade redan vid 8 av att Miguel skulle åka å jobba å kunde inte somna om. Blev ett par filmer på datorn och sen kollade jag å Madde på 'Se upp för dårarna', alltid lika kul =)
När vi väl fått liv i Ruben så begav vi oss ner till stan för att få mat i magen. Dessvärre så orkade jag inte ens få i mig min Prego för att magen sa ifrån, igen...
Lagom till vi ätit klart så slutade Miguel jobba så vi mötte upp honom å han skjutsade mig å Madde hem till henne så att hon fick duscha och byta om å de åkte hem till sig. Efter en stund (en portugisstund) kom de å hämtade oss och vi åkte upp till mig för att se på film. Pojkarna lagade mat åt oss å sen satte vi på en film men inom en halvtimme sov vi nog allihop.
Idag har jag verkligen bara legat i soffan å glott på film å hostat. Fattar inte varför jag inte kan få bli ordentligt frisk nångång. Ser ut som att det blir bio ikväll. Lär bli ett mysigt slut på en mysig helg. Å förhoppningsvis kan jag shoppa en scarves att värma min stackars hals med.

19 dagar kvar nu sen e jag hemma. Ser inte fram emot kylan men gu va jag längtar efter er!!!!!!

Känns helt sjukt att jag ska åka ifrån denna vackra ö å alla snygga portugiser... Men underbart med vänner å familj nära igen. Ni förstår inte hur mycket jag saknar er nu efter 237 dagar på denna ö!!!


Tre veckor

Nu är det bara tre veckor å två minuter kvar till planet lyfter från Madeira hem mot Sthlm (via London)!
Tre ynka veckor... Vad fan ska jag göra av de som är kvar??? Finns så mycket av älskade Madeira som jag kommer ha svårt att klara mig utan i Sverige, även om jag ju kommer att komma tillbaka hit. Men ändå... Separationsångesten börjar smyga sig på.

Fortfarande hemma å sjuk. Snörvlig som satan och lite av huvudvärken hänger kvar men mycket piggare än tidigare i veckan. Ska till å med försöka orka ta mig ner till Sésamo för att köpa frukost å cigg för inget av det finns hemma.
Men mycket mer än så orkas inte. Tack och lov är inte vädret det bästa så jag behöver inte ha ångest över att kroppen inte orkar gå ut samtidigt som jag kanske orkar gå 100 meter när solen inte ligger på så jävligt.

Tristess

Snacka om att jag tror jag dör snart. Så sjukt tråkigt att ligga hemma. Å just ligga är det enda jag orkar. Så fort jag sätter mig upp slår huvudvärken till å det med en sjuklig kraft, halsen gör så ont att jag knappt orkar prata å förkylningen har slagit till nu oxå. Tack och lov vaknade jag imorse utan feber. Så skönt att slippa svettas ihjäl helt utan anledningmen jag skulle uppskatta att bli lite mera frisk snart. Dör jag inte av att va sjuk så dör jag snart av tristessen att inte orka göra ngt. Har inte ens orkat laga mat men idag måste jag för jag e så sjukt hungrig. Funkar inte att leva på bananer, borde ju kunna få behålla lite pasta eller ngt iaf...

Min kära vän från den gamla tiden släppte skiva igår. Ligger och lyssnar på den och på hans gamla skivor och minns mitt förra liv. Fy fan va jag skattar mig lycklig över att jag är där jag är idag när jag tänker på alla som jag umgicks med då. Så stolt över min vän så att det är sjukt, han kan verkligen gå med huvudet högt. Fortsätt kämpa, du e värd dina barn!

Nä men det är väl lika bra att försöka sova bort några timmar till då, så att den dagen oxå kan ta slut ngngång å jag kan få bli frisk ngn jävla dag.
Längtar hem alldeles sjukt nu! 22 dagar kvar sen e jag hemma. Stannar nog inte alltför länge på hemmaplan om inget oförutsett händer. Men att få krama på familj och vänner och få leva ett lite normal liv en stund ska blir så skönt.

Men Anne: Vad önskar du dig när du blir tant?????

Sjuk å jävlig

Ha, då var man hemma å dålig då. Ska dra hela storyn från början...:

Har gått i över en vecka och haft ond hals och känt mig allmänt jävlig. I helgen tänkte jag i mitt stilla sinna att sprit botar ju sånt men inte fan hjälpte det trots mina utsvävningar. Igår var en tuff dag röstmässigt med det funkade eller ja, det fick helt enkelt funka.

Igår kväll så begav sig jag och Madde iväg med Ruben och Miguel på en tur. Ruben e Maddes poler kan man säga. De hämtade upp mig och vi begav oss iväg till Serra de Agua för en poncha innan vi åkte vidare upp till Encumeada där vi hade jättemysigt. Satt å pratade och skrattade massor men satan vad kallt det var!
Efter en stund tyckte vi att vi inte orkade frysa mer så vi begav oss istället hem till mig där vi hade riktigt trevligt. Dessvärre blev det inte många timmars sömn å efter kylan uppe bergen var både jag å Madde riktigt snoriga när vi begav oss till jobbet.
Jag började dagen med en riktig feberfrossa och magen ville misann inte behålla något jag försökte ge den. Efter en och en halv timme gav jag upp och begav mig hem. Efter ett par timmar hade jag fått sömn och en hel banan i magen som trevligt nog fick stanna kvar efter mycket om och men. Madde hade oxå gett upp och gått hem visade det sig så vi tog sällskap upp till läkaren.
När vi väl fick träffa läkaren gjorde han så mycket undersökningar på mig att jag började fundera på om jag nog var döende och han inte visste hur han skulle berätta det (ja, lika bra att tro det värsta). Trodde iaf att jag skulle få lite halstabletter å traska till jobbet imorgon men nejdå. Jag fick absolut inte jobba med den halsen så han sjukskrev mig resten av veckan och gav mig febernedsättande och tjafs. Så nu ligger jag i min säng och tycker lika synd om mig som jag brukar när jag e sjuk.

Men nu är det bara 24 dagar kvar till jag e hemma å får krama på alla er där hemma så lite bättre mår jag när jag tänker på det =)

Copakväll igen

 Ja, gårdagen blev middag på La Bamba med Madde, Maria, Mads och Aziz. Maria åt pasta med blämusslor... Men hon såg inte ut att tycka att de smakade direkt blä... =)
En väldigt trevlig middag. Efteråt blev det Copa som vanligt och lika vanligt är ju att jag inte kan slita min blick från mannen i baren med de stora, djupa, otroligt vacka bruna ögonen... Idag har vi mest tjafsat om hans utseende eftersom han inte tycker att han ser bra ut... Å han fattar inte att han får varenda tjej på ön att rodna... Men men, portugriser...
På Copa mötte vi upp Fia, Matilda, Martin och Jan och hade en underbart trevlig Copanatt =)


Å fröken Madde var minsann på vift imorse. Han hade hamnat på hotel Panoramico i Nazaré med en söt lite portugris men när hon dök upp på msn idag så hade hon minsann "knatat hem i solen i klackar å allt hela vägen från Nasaret"!
HaHaHa Madish, förstår om du var trött ikväll efter att ha gått hela vägen från Jerusalem du... På vatten å allt... =)

Francisco har varit mycket informativ idag. Fått veta en del om Lady´s Nighten i fredags som jag hade klarat mig utan. Vi har oxå haft en otroligt givande (inte) konversation om utseende... Att han inte bara kan fatta att han e en av de snyggaste karlarna på den här ön...

Företagsmiddag

          
Ja herregud!
Vet inte annat hur jag kan sammanfatta gårdagen..
Det vankades företagsmiddag på Brasserie igår. Efter att ha stressat satan efter jobbet för att hinna ner i tid till resturangen så blev det dryck å en massa god mat. Ordet massa bör nog tilläggas framför ordet dryck oxå... Vi hade verkligen sjukt trevligt!
Det ända lilla molnet på himlen var när jag allvarligt övervägde att slå ihjäl vårt nyaste tillskott på kontoret. Sån satans attityd och när hon hälde stearin över mig så var jag väldigt nära att koka över vill jag lova, men höll mig i skinnet och bestämde att ingen skulle få rasera mig party stämning.
När vi bröt upp från Brasserie så begav sig jag, Madde och Maria iväg mot Copa. När vi kom dit var det manlig stripshow på hög nivå. Eller kanske skulle jag skriva låååg.. Det var verkligen värdelöst och vi ville inget annat än att dansa vilket inte va så sköj när de stängt av dansgolvet till förmån för tre 30+are som tyckte att de var sexigast i världen, vilket de verkligen inte va!
Efter en stund anslöt sig en hel del folk från jobbet och vi hade sjukt kul. Kanske hade jag lite väl kul ett tag att dömma av en inte så road blick från baren... Jag ska väl alltid lyckas...
Trotts att det bara blev en drink på Copa å sen en jävla massa vatten så har jag idag en baksmälla som inte är att leka med. Både jag och Tessan tycker att det är oerhört synd om oss!

Självklart skiner solen och himlen är klarblå så samvetet gnager helt sjukt, men orka gå i solen när man varken har en röst att prata med och än mindre ett huvud att tänka med.

Torsk på Tallin, fast inte riktigt


Idag är en bra dag. IGÅR var en underbar dag/kväll/natt!
Så jävla torsk på portugrisen men vad annat kan man va när han e hetast på hela ön. Igår var han bara världens bästa. Inte mycket man kan göra eller säga med en fet bardisk imellan men blickar å små gester fick mig att inse att han inte var ett dugg arg på mig längre iaf. När jag sen skulle gå kände jag en försiktig hand på min axel. Tog tag i den för att se vem den tillhörde, redo att klappa till någon slemmig portugris, men där stod istället Han. Fick mig några väldigt fina ord och en gonattpuss. Vet inte, men trodde aldrig han skulle tilltala mig offentligt lixom, å så bara sådär... Finaste killen!
                                                      

Igår lös även solen på oss igen från en klarblå himmel. Det var länge sen nu så mycket uppskattat! Jag å Tessan låg på varsin balkong och pressade järnet =P
Sen åkte vi upp till Madeira Shopping och jag fick mig en liten shoppingdos. Shoppade kläder att ha på mig på fredag  (som jag självklart var tvungen att testa igår) då vi ska ha middag med jobbet på Brasserie å ett par råläckra stövlar!!!
Måste bara lära mig att gå i klackar igen, men sen jävlar =)

Idag blir det förhoppningsvis en tur till Casa Italia. Sen blir det sol sol sol eftersom himlen e lika blå idag!

Ösaffari med girlsen



Å satan vilken dag det blev i lördags *pust*
Dagen började på Atlas kl 10 för att hämta bilen. När vi sen väl fick den strax efter 10.30 hade de, av någon anledning, kört upp den på en hög trottoar. Jomenvisst serru, vi börjar med att ta oss nerför den du...

Iväg å hämta Matilda, köpa frukost på Sésamo å upp till Chamorra å hämta Tessan sen var vi fulltaliga i vår bil och gav oss iväg. Självklart hade vi inte vädret med oss idag heller men inte deppade väl vi för det.

Vi började med en poncha i Serra de Agua för att komma igång. Sedan begav vi oss genom tunneln mot São Vicente för att sedan svänga höger och testa oss en ny väg som omväxling. Vi stannade för en drink vid de runda "hyddorna" mella Arco de São Jorge och São Jorge. Där hittade vi två små söta Santanahus som vi såklart ville bli fotade framför. Vi såg en portugis som vi snällt frågade på engelska. Svaret vi fick var "Ja visst!" på klockren svenska. Maria hoppade till bra där =)

När vi sen skulle köra därifrån svischade det förbi en bil med något blont, brudar och med en Atlasdekal på. De andra girlsen (Fia, Madde, Emelie och Linn) såklart =)

Vi drog iväg me de andra bakom oss (Maria körde vår bil och det säger allt) och väntade in dem i Santana. Där blev det ett kort stopp med överläggning inför lunch.

Slutade med att vi åkte upp till mysiga Ribeiro Frio för att äta dögod Picado. Vi fick oxå ett roande ögonblick på den resturangen.
På Madeira är det inte som i Sverige, mer raka motsatsen. Här röker man mer eller mindre överallt, men det finns oxå gott om uteserveringar om man inte gillar cigarettrök. Försök då som tysk halvdöd tant att få fyra halvfulla unga svenskor att släcka sina cigaretter när de sitter på andra sidan lokalen för att det är lite jobbigt. HaHa Till å med servitriserna svarade att det var absolut tillåtet att röka där men de fick gärna flytta om de ville.  Det går verkligen inte att beskriva hur kul vi hade år dem å deras blommig byxor utan att det låter som att vi var elaka men det var vi verkligen inte. De var däremot hur dryga som helst, tysktanterna!
Nåväl, efter att vi ätit oss proppmätta begav vi oss för första gången till Pico do Arieiro. Madeiras näst högsta topp med 1818 möh, den högsta som kan nås med bil. Som jag tidigare nämt så var inte vädret med oss och vi såg nästan inte ngt, regnade gjorde det oxå. Men nu har vi varit där och behöver inte ha ångest om vi inte skulle komma dit igen, även om det skulle va sjukt mäktigt att få se utsikten. Men sen skulle vi ner...
Jag körde vår bil och bland moln och ösregn är det inte lätt att köra på bergsvägar. Pröva då att köra utan vindrutetorkare!
Torkarfanskapen fungerade inte och hade inga fungerande blad. Hur kan man allvarligt hyra ut en bil i Madeiras klimat utan fungerande vindrutetorkare?!?!?!
Tur i oturen att det var vi som fick den bilen som ändå är vana att köra här och inte några stackars turister som tycker att det är nog så läskigt och Tur för oss att de andra var med uppe. Linn körde i slow motion framför oss och Emelie blinkade med varningsblinkersen när det svängde så att vi hade en suck att se vart vi skulle. Efter mycket om och men tog vi oss ner i Funchal igen. Där konstaterade vi att det inte såg ut att bli mer regn så vi sket i att åka till en mack och byta blad till vindrutetorkarna...
Iväg åkte vi istället till Camara de Lobos för påfyllning av Poncha. Satt där en stund innan vi åkte upp till Viola för att äta middag alla åtta.
Vi fyra (jag, Maria, Matilda och Tessan) kom fram först, parkerade på parkeringsplatsen och skulle gå de 20 meterna ner till Viola. Om ni någonsin går den korta vägen... Håll aldrig solglasögon och väska i ena handen och hårborste som ni bortsar håret med i den andra, samtidigt som ni kliver med ena foten rakt i levadan. Det gör ont!
Jag fick glatt hälsa på asfalten... Eller glatt å glatt, girlsen skrattade gott å vad annat kunde jag göra... Fattade ju inte hur det kom sig at jag helt plötsligt låg raklång på marken med repade solglajer i handen. Kände inte så mycket då mer än att det värkte lite i händerna och blödde lätt från knät men satan vad min axel måste fått en smäll =/ Har sjukt ont nu...
Väl inne på Viola blidde det sangria, espetada och Milho frito, yummie =P
Adolfo hälsar så gott Mamma!
Det första han frågade när jag klev in var hur det var med dig =)
Medan vi satt och åt började det ju självklart att regna igen!
Å mörkt hade det ju blitt oxå. Ängeln Maria satte sig bakom ratten och hem med Tessan till Roberto i Chamorra, hem med mig å sen ner för att parkera sig och Madde.

Hemma i en kvart för att byta om och smika sig snabbt innan det blev snabba ryck ner till Royal Savoy för att lyssna på allas vår David Lyndon Hedges. Jag, Fia, Madde, Linn, Martin och vår nya TL Jan satt där å njöt av skönsång och drinkar. Kvälen avslutades på Copa innan jag åkte hem, kände mig nykter å kollade på tv i tre timmar inan jag gick och la mig.
Kan lova att när jag vaknade i söndags så insåg jag hur lite nykter lördagen var...

Tillbringde söndagen på Casa Italia och i Fias soffa med Grease2, Cola Light å chirre. Alldeles vad vi orkade ta oss till. Fast lite motion fick vi, vi fick hacka is ut deras frys innan vi kunde sätta på filmen men det är en annan historia...


Shit, vad ska jag göra???

image186
Så där känns mitt huvud just nu *pekar upp*
Bara det att jag inte har nått läge 2 ännu och vette fan hur jag ska komma dit...

Nu är det hög tid att bestämma sig!
För inte alls länge sen var det helt klart och allt var ordnat och planerat för hur jag skulle göra. Men nu säger mitt huvud något helt annat =/
Ena sekunden skriker mitt huvud en sak och den andra sekunden skriker det att jag ska hålla mig till det som jag planerat i snart tre månader nu...
Fan vet hur det blir men snart måste jag ha ett svar.

Pappas vecka



Nu har pappa och Ann precis varit här på jobbet och sagt hej då. I eftermiddag åker de hem igen efter att ha varit här en vecka och myst.
Det har varit en lugn vecka men massa mysigt med sällskap. Efter att ha haft massa besök nu en tid lär det bli tomt som fan men om 46 dagar är jag hemma igen =)

Vi har hunnit med en katamarantur där vi titta på massa delfiner, jag och pappa har hyrt bil och kört vilse i regnet. Det var i lördags och som sig bör åt vi självklart middag på Viola. Massa, massa espetada!



Vi har oxå lyssnat på David Hedge, både på Royal Savoy och på Porto Mare. Vi kunde helt enkelt inte få nog. David Hedge är en känd sångare som haft huvudrollen i bla The phantom of the opera på West End. Vilken röst!
Å vilken underbar människa!
Han och pappa var sjukt lika (som ni kan se på bilden) =)

Jag tog även en bild på David, pappa och Ann som finns att se på hans hemsida http://www.myspace.com/davidlyndonhedges inom kort.

I fredags smet jag iväg en sväng hem till Linn som fyllde 20. Riktig fjortisfest med massa folk från jobbet. En sväng på B2 hans oxå med innan en trött Isabelle valde sängen eftersom jag och pappa skulle iväg morgonen efter på ötur.


Tack för en fantastiskt mysig vecka!
Som tidigare nämnt, vi ses i Sverige om bara 46 dagar!