Ösaffari



Shit va vi han med mycket igår!
Det började med att Emelie och Fia hade hyrt bil. Å så sjulle jag och tessan ev iväg med Roberto eller så skulle vi åka med tjejerna. Å sen skulle Amelie med åsså å så ville Maria följa med. Sex brudar i en bil kändes mycket och dessutom ville tre av oss gå levada (jag var ju inte direkt inräknad i levadagänget som ni kanske förstår.) =)
Så jag, Tessan och Maria hyrde oss en egen bil och drog helt planlöst iväg.
Vi han med att kolla beachen i Calheta, Dricka Pé De Cabra i någon bar i bergen ovanför Paúl do mar, äta den godaste Bolo do caco med vitlök jag smakat, hos en tant vid vägkanten i bergen. Vi njöt av vattnet och atmosfären i Porto Moniz, åt lunch på djungeresturangen, njöt av utsikten från Cabo girão, besöka Nunnornas dal, storhandla i Funchal, äta supergod espetada och dricka sjukt star poncha i Camara de lobos.
Vi han oxå med ett besök i Chamorra, hemma hos Tessans pojkvän Roberto. Han bjöd på vin och det var riktigt kul att se Marias grimaser bakom hans rygg när hon drack, eftersom hon verkligen inte gillar vin =)
Det roligaste var nog ändå när vi var på väg till Roberto. Tessan skulle visa vart Miguel (Emelies pojkvän) bor. Så vi svängde ner för någon backe, fick syn på Rubens bil och sen såg vi Miguel på en liten bar. Tessan skulle då vända för att vi skulle säga hej men det var lättare sagt än gjort!
Det gick inte att vända på den smala vägen så det var bara att köra nerför. En ordentligt skrapat sidobackspegel blev resultatet... OjOjOj... ;-)

Mycket han vi med och slut är jag fortfarande!
Men fan va kul vi hade tjejer ! =)
Å nästa gång vi drar så följer Carina med för då är hon här å hälsar på =)=)=)

Bowling å jobbnytt

I går åkte jag, Emelie, Miguel och Ruben iväg för att bowla. Det var portugisernas första gång så det såg vi alla fram emot. Båda två hade värsta nybörjarturen och det enda jag fick ut av det var brutna naglar. Ja tro inte att det gick bra i själva bowlingen heller... Nänä, sista i båda spelen. Även om Ruben var söt å försökte peppa mig när han hela tiden sa "That's good", även om han ljög som en blådåre. =)
Efter bowlingen så åkte vi hem. Ruben hade sin bil vid mig så det blev att vi stod å pratade ute hur länge som helst. När jag efter ett par timmar frös som en gris så gick båda upp till mig för att kolla på bilder. Det slutade med att han sov här å att vi kramades hela natten. Han e så sjukt go den karln.
Å imorse åkte vi väg till ett jättemysigt café för att äta frukost. För ni vet, svensk frukost är läskig... =)

Idag fick vi oxå ett tråkigt besked på jobbet. Ingela ska åka hem!
Hon slutade idag med omedelbar verkan men jag har inte pratat med henne sen dess. Hon har inte varit hema sen jag kom hem. Ingen vet hur länge hon stannar på ön, men det visar sig. Tycker iaf det är tråkigt att hon åker hem.

Katamaran och Pe De Cabra



Då har det varit helg och ledighet igen.

Började i fredags då vi var några tjejer som begav oss hem till Fia, Emelie och Pamira. Där blidde det grillkväll men värsta goda maten och trevligt sällskap.
När jag däremot kom hem så var det fullt party hemma. Inte hade de nämnt det alls och inte visades någon som helst respekt när jag ville sova. Well well, händer det igen så är det sista gången.
I lördags förmiddag tog jag, Fia och Tessan oss ut på en katamarantur. Rikigt härligt på vattnet och jättekul att se delfiner =)
En stor flock som följde oss ett bra tag med bla en liten delfinbebis!
När delfinerna lämnade oss gjorde Tessan desamma. Hon blev riktigt sjösjuk och bosatte sig på toaletten i hela två timmar, stackaren. Jag och Fia satt kvar i solen och stekte (vilket vi inte märkte eftersom det blåste så). Vi åkte till Cabo Girão, europas högsta och världens näst högsta stup. Kul att se det nerifrån och insé hur högt upp jag faktiskt stod i förra veckan när jag va på toppen och det var mörkt.
Väl tillbaka på land igen gick vi till FX för att äta. Stackars Tessan mådde fortfarande inte och begav sig hemåt. Det gjorde även jag och Fia en stund senare för att gör aoss iordning.
På kvällen var det dags för förfest hos Stefan &co eftersom det var Stefans sista helg på ön. Kul med mycket folk och sen blev det Chameleon på kvällen vilket var det enda som verkligen fick kvällen att dippa. DJn som jobbade i lördags var verkligen urkass!
Men men...
Vaknade söndag morgon av det var kalashärligt väder =)
Begav mig till Tessan där vi la oss vid hennes pool och slappade. Senare fick vi även sällsakap av Fifflan å Clair å där låg vi disskuterade bilhyrning å sånt en bra stund. Sen duschade vi oss för att ta en promenad ner till centrum där det var Blomsterfestival i helgen. Halvvägs dit mött vi sjukt mycket turister och insåg snabbt det var slut för dagen...
Då satte sig Tessan och jag oss på en buss och åkte upp till Chamorra, till hennes pojkvän Roberto för att dricka Pe De Cabra. Pe De cabra är en drink som består av socker, chokladdryckspulver, citronskal, rödvin och mörk öl. Jag vet  att det låter vidrigt och det ser inte särskillt gott ut heller men satan vad gott det är!
Blev en del sånna å sen tog vi en tur till Monchica där det skulle va någon som hade spelning men när vi kom dit var den givetvis slut. En galen bilfärd fick jag iaf =)

Det var lite om helgen. Nu måste jag jobba men jag skriver om inte för lång tid igen.

Just det!
Fick en stor tub Kalles randiga av Jocke igår. Han har varit hemma i Sverige på semester. Ni förstår inte hur mycket man kan längta efter vissa saker när man vet att man inte kan få dem när man vill. Så himla gla i kaviar va jag inte hemma men nu... Fy satan va gott det va =)


Carina kommer hit!

image28

I söndags fick jag ett oerhört trevligt samtal... Carina som höll på att boka resa hit!
Så nu kommer hon =)
Kvällen den 31 maj och stannar till den 9 juni. Jobbar bara fredag, måndag och tisdag den tiden hon är här så vi ha massa tid tillsammans. Ska bli så sjukt jävla kul att få ner henne hit!

Carina: hoppas du har en stor resväska! Har inte direkt fått några allmosor hemifrån så svenskt smågodis, smaksatt mörk choklad, kaviar å sånt åker med dig vettu ;-)
Kläder å sånt kan du ju shoppa här =)

Palheiro Bela Vista



Tänte bara börja med att säga att jag vet att jag är sjukt dålig på att ta kort, därför har jag snott en del från Emelie som är duktigare ;-)

Har haft en alldeles underbar helg här nere!
I lördags gick jag ner till Emelie för att möta upp henne och Therese. De hade gjort potatis- och pastasallad till en hel armé! Å vi som ändå bara skulle bli sex personer... Varav tre portugiser som var mycket skeptiska till det. Strax efter 15.30 kom Emelies pojkvän Miguel, hans kompis Ruben och kusin Bruno för att hämta oss. Vi åkte förbi Amelie för att hämta Kubb å sen bar det iväg ut på äventyr.
På vägen stannade vi i Serra De Agua, som jag skrev om i förra inlägget, för att grunda med lite poncha. Fan va gott det är btw =)
Sen åkte vi vidare till Seixal på norra sidan. Vi hade hyrt en stuga i bergen över natten. När vi väl kom fram till stugan höll vi på att dö, vi flickor... En liten jävla stenstuga där det inte såg ut att få plats en stående människa,
än mindre de fem sängar vi blivit lovade skulle finnas. Trodde verkligen det var ett skämt!
När vi väl kom in i stugan så var det jättemysigt. Tre(!) våningar med kök, fräsch toa, matrum med tv och inte fem utan sex sängar =) En glad överraskning!
Vi åkte iväg en sväng direkt till någon typ av resturang som låg vid starten av några vandringsleder där vi drack lite Madeira vin sen skulle vi kolla på några fiskar men det var stängt.
Tillbaka i stugan lagade killarna mat åt oss. De försökte få oss att hjälpa till men när vi väl gjorde något så fick vi bara skit för det så då fick de göra maten själva. Å vilken mat sen. Espetada men salladerna som Emelie och Theresa hade gjort och en god grönsallad. Riktigt gott! Å potatissallden gjorde succé, även hos pojkarna =)
Kvällen fortsatte med musik och dryck, vi hade verkligen jättetrevligt. Jag och Ruben försökte förstå varandra och det var inte det lättaste men med en blandning av portugisiska/spanska/engelska/svenska och kroppsspråk lyckades vi förstå ungefär vad den andra menade iaf... Han har de största och vackraste ögon jag någonsin sett kan jag lova...

På söndagen vaknade vi utvilade, vissa mer än andra *host host*
Efter lite frukost och städning bar det av för en lite runtur på ön. Seixal - Porto Moniz - Paul da Serra (där vi åt lunch på Djungelestaurangen) - Serra de Agua och sen tillbaka hem till Funchal. Riktigt skönt att ha den bekväma platsen brevid Ruben fram kan jag lova. De fyra som trängdes bak såg inte ut att ha det alltför bekvämt =)

Helgen var verkligen helt underbar!

Och jag är så glad att jag lärt känna alla underbara människor här nere. Emelie, Fia, Tessan och Ingela framför allt. Ni är helt underbara tjejer! Tack för att ni finns!

Å tack Emelie för att jag fick följa med!

Serra De Água

Ikväll åkte jag med Emelie, hennes pojkvän Miguel och hans kompis till Serra De Água för att dricka poncha. Poncha är Mediera nationaldryck och var sjukligt gott! Men starkt!
Vi hade riktigt trevligt och Miguels kompis var, om möjligt, snyggare än när jag såg honom på Chameleon i lördags...
Värsta gentlemannen å lånade mig sin jacka så at jag inte frös. Å andra sidan klagade han över hur varm han var hela tiden... Fast han hade ju inte behövt låna mig jackan för det... Well well...
Efter vi druckit poncha åkte vi till Cabo Girão utanför Minadouro för att titta på utsikten. Det ska tydligen vara europas näst största (högsta, brantaste whatever) stup. Hur jävla vackert som helst!!!!!
Jag ska dit igen och då åker kameran med så att ni får se. Skulle kunna stå där i dagar och bara njuta av den enormt vackra utsikten...
Men Miguels vän, Ruben säger Fia nu på msn att han hette =), sa att det finns en ännu vackrare plats på ön. Svårt att tro det men han lovade att han ska visa den någon kväll. Det ser jag verkligen fram emot, av flera anledningar :-)

I övrigt har det varit lugnt å skönt. Kim och Tobbe har flyttat ner till en lägenhet vid Marina Shopping, vid jobbet, så där har vi varit en del. Olle, turisten, sov ju här i lördags. Vi hade kuddkrig å massa skoj. Gillade honom som fan förutom att han vaknade 9.30 å studsade upp med dåligt samvete för att han sovit så länge (turister!) å skulle genast ut å klättra i bergen. Å dåren trodde att han skulle få med mig! HaHaHa
I måndags låg jag å Fia vid hennes pool å solade. ST kom med öl sen å gjorde oss sällskap. Badade för första gången i år, det var kallt!
Men skönt, för det var riktigt varmt å brännande i solen...

Nä, nu måste jag sova. Ska ju jobba imorgon...
 

Tre igen

Jaha, då var vi tre i lägenheten igen. Riktigt trevligt med lite mer sällskap. Berättade ju om Magnus i ett tidigare inlägg så jag tänker inte tjata. =)

Å min andra stackars sambo sitter just nu hos läkaren. Hon har ju varit sjuk i typ tre veckor nu så det är hög tid att bli frisk igen. Saknar ju min pigga, glada sambo!

I övrigt så vet jag att ni är många som läser denna blogg men hallå!!! Lite kommentarer skulle pigga upp =)
Vill ju veta att ni lever oxå  ju...

Nä, nu ska jag dra med stackars Magnus upp till Hiper Sa i regnet så att vi får ngn mat.

Lite småplock

Clair,Fia&Ingela

Lite bilder på folk här nere.
Bli inte rädda för monstret, det är bara Kim å han e inte alls lika ful och farlig som han försöker tillstå på den bilden ;-)
Efterföljande är;
Ingela & jag
Kim, Olle & Magnus (Olle var en go turist från Göteborg)
Patrik & Tobbe
Marcus & Fia
Tessan & jag
Kajsa & Ingela
Clair, Fia & Ingela

Regn Regn Regn

Jaha då var det påskafton och vi hade så himla många olika planer på vad vi skulle kunna göra för att komma bort lite från Funchal å se lite av ön, men nej nej det var dumt av oss. Såklart så har det spöregnat hela dagen!
Så det har blivit en lugn dag idag. Träffade Emelie, Fia, Tessan å Theresa för lunch i Lidobacken på PizzaPasta vid 14 å sen gick vi hem till Emelie å Fia å kollade på en sjukt dålig film. Nu e jag hemma å Ingela har pracis kommit hem. Hon stannade hos Kim inatt och har varit på äventyr hela dagen. Nu väntar jag på att hon ska bli klar så att vi kan åka över till Theresa å umgås innan vi möter upp pojkarna för påskparty. Ikväll öppnar de upp mella Madjinal (eller hur det nu stavas), Jam och Vespas så det blir tydligen en stor fest.
I övrigt har helgen varit riktigt lugn å mysig för en gång skull. Inte en enda utekväll ännu denna helg...

Nu måste jag sparka lite på min kära sambo så att vi kommer iväg... =)

Strömavbrott och sms

Jo då, men visst blev helgen trasig som vanligt. I fredags slutade vi på Chameleon som vanligt. Träffade en portugis vid namn Tony som var himla trevlig. Det ända som var lite knepigt var att det tog typ 5 minuter för varje mening vi sa, eftersom han inte kunde ett ord engelska och jag inte pratar många ord portugisiska. jag kunde förstå vad han sa men kunde inte komunicera tillbaka... Men ändå försökte vi oss på att prata med varandra i telefon under dagen igår å lyckades förstå såpass mycket av varandra att vi skulle ses på Chameleon igår igen.

På dagen igår så åkte jag å Ingela med Fred, som äger stället där vi tattuerar oss, till Calheta för att bada på öns ända sandstrand och till Paul do mar för att titta på när han och hans kompisar surfade. Vi ska få gratis surflektioner av hans kompis som har en surfingskola! =)
Men igår var vågorna för höga för att vi skulle få prova så vi nöjde oss glatt med stranden istället.

Maria flyttade på kvällen så jag å Ingela bestämde oss för att ha en myskväll. Den myskvällen blev inte långvarig. De ringde från balkongfesten å skrek att kommer vi inte ner genast "kan vi lika gärna åka hem till sverige." =) Undebara dårarna!

Väl på Chameleon så var ju Tony där och en massa andra trevliga killar... Igår var det riktigt bra drag. Eller när vi kom dit så var det som vanligt men helt plötsligt så dog hela stället. Strömmen försvann helt och var borta i ca 20 minuter. Helt plötsligt kunde man ju höra vad folk sa så man hittade en himmla massa trevligt folk att prata med =)
När strömmen väl kom tillbaka var stämningen verkligen på topp å fortsatte så hela natten.

Detta trots att jag fick ett sms från sverige på kvällen, som jag hade kunnat klara mig utan. Jag förstår inte hur någon, utifrån att bara ha läst denna blogg, kan tro att han har rätt att dömma mig på det sättet. Men nu vet jag iaf att jag verkligen inte vill ha någonting med denna människa att göra. Mycket lär jag mig verkligen när jag är här. Inte bara om mig själv å människorna på den här ön...

Idag har vi varit en sväng på Madeira Shopping. Ingen större hit när man inte sovit ordentligt på så många dagar. Shoppinglusten infann sig inte riktigt. Men en gymboll blev det, ett måste med tanke på hur levnadsvanorna ser ut här!
Å där jag bor just nu så ligger gymmet för långt bort så bollen är bättre än ingenting.