Julafton

image322

Somnade i soffan så nacken gör ont idag. Men det är Jukafton så det får göra hur ont som helst, inget kan förstöra mitt humör idag. Fick ett telefonsamtal för en liten stund sen som gjorde mig väldigt väldigt glad. Även om det är ännu svårare att försöka för en portugisisk konversation över telefon än de problem vi hade IRL men satan vad glad jag blev av att han ringde =)

Har jobbat i helgen. Stått ute och frysit som en gnu och sålt presentkort för ATG. De som jobbade inne i butiken var jättegulliga och ena tjejen och jag fan varandra direkt. En jättego tjej verkligen. Tack för julklappen Therese! Jag vann =)
Å Madde, hennes bror som oxå jobbar där ska du på dejt med när du kommer till sthlm. Han var grymt snygg så jag kunde bara inte låta bli att fixa en dejt till dig =P

Nu är det snart dags att lägga sig i ett varmt bad å sen ska jag bege mig till Erikssons för att leka en stund med pappas släkt. Har inte träffat dem sedan februari så det ska bli sjukt kul!
Lagom till Kalle så beger jag mig vidare till mamma där vi ska äta å dricka å spela norrland osv halva natten som vanligt. Just wonderful med jul!!!


Önskar dock att jag kunde befinna mig i casa de Fia, Matilda och Färm ikväll men jag har er i mina tankar. Hoppas ju på att kunna komma om bara tre veckor så då får jag pussa på er då.

GOD JUL!!!


Tessan 25

Igår var det middag och lite före-jul-mys hos mamma och Kentha. Jättemysigt. Kul att träffa alla dem igen och hinna träffa Angelica och Stefan innan de åker till New York över jul.
Efter middagen sprang jag snabbt över till mormor och morfar och sa hej (hinner ju prata mer med dem på julafton) sen vidare till Tessan som hade fått låna sina föräldrars hur för sin 25års fest. Där träffades mycket kul folk och det sjngs Singstar till halsen skrek att den inte ville mer. Då var klockan två och det var dags att åka hem.  Tack Anna och Fredrik för lånet av bilen!

Imorse vaknade jag av väckarklockan kl 11. Bara att hoppa in i duschen, på med sminket och iväg igen. Lämnade bilen hos Anna och Fredrik sen satte jag mig på tunnelbanan och begav mig till Hornstull för lite glöggmingel hos Anna och Johannes. Riktigt mysigt som alltid hos dem.
Efter detta begav jag mig vidare in till stan och mötte upp pappa. Tog en promenad och pratade massor. Slutade med en god Thaimiddag på Ö-malm.

Ska träffa honom imorgon igen. Lika bra att passa på nu när e gräsänkling å få lite egotid med honom =)

Nu e jag däremot helt slut å ska somna till en bra film.


Madishhesten

image321

Madde ringde precis!!!!!!!!!
Underbart att få höra hennes röst å prata med henne!
Shit va jag saknar dig gumman. Du hajar inte hur mycket jag vill att du ska komma till sthlm... Även fast jag åker om typ en månad så vill jag verkligen att du ska va här nu. Hitta vårt eget "Copa" och göra stan tillsammans. ÅÅÅååhh va nice det hade varit. Hoppas verkligen på att kunna komma ner till er innan jag åker iväg igen. Saknar dig och alla andra myshestar något så sinnessjukt!
Love you girls!

Händer

Har idag konstaterat att jag har väldigt små händer. Någon som söker en partner med stora händer så skulle jag tipsa om att ragga på en dealer. Shit va stora händer man måste ha för att hålla i de där spelmarkerna *puh* Men intervjun va kul. En massa prov och tester. Mest matte å det var ju ett par år sen jag räknade på det viset, men det gick bra.
Hade ju intervju igår me. Kändes inte lika bra. Grillades som satan!
Får svar i nästa vecka från båda ställena så det är bara att hålla tummarna och njuta av en fullspäckad helg. Lilla julafton hos mamma (innan syster med sambo rymmer till NY), fira Tessans 25års dag och glöggparty hos Anna... Ska bli gött som satan!

Maria e på g till Sverige me. Hoppas verkligen på att få träffa hesten innan julen kommer på allvar. Saknar Madeira fortfarande men det känns faktiskt bättre att vara hemma nu så vi får väl se hur länge jag stannar.

Avskedsmiddag


Ikväll bestämde vi oss för att äta middag ihop allihopa en sista gång. Vi stannade på hotellet eftersom att vi ska upp sjukt tidigt imorgon. Alla beställde vi av en slump samma mat och Marcus (chefskocken) jobbade så han ställde til med värsta trerätters till oss med massor me god mat. Riktigt trevligt men stämningen var lite låg trots allt. Ingen av oss vill ju åka hem imorgon. Vi vill inte att det ska vara slut nu. Undantaget då LG å Pia som vill hem men de kan ju tycka så... De har ju ett hus som ståpr å väntar på dem när som helst de vill återvända.
Väskan är så packad, bara datorn som ska ner nu. Men först ska jag sova lite. Efter onsdag kl 16 så är jag åter kontaktbar i Sverige. har en intervju att klara av först *puh*

Skrivet 09/12/07 tidigt på morgonen i Barra Do Cunhau


Ja herregud =)

Igår var det inflyttningsfest och poolparty hos LG å Pia. Verkligen en trevlig tillställning men jag tog mig hem relativt tidigt för att orka upp imorse.

Imorse drog jag, Lollo å Anki nämligen iväg på en tur med Beach Buggy. Å herregud va det är kul att leka runt i 90 blås på stranden!

Vi såg en massa kul saker me bla en sjö som kallas CocaCola sjön, just för att vattnet ser ut som CocaCola, helt sinnes. Sjön har sin färg för att det är så mycket jod och järn i den men det var coolt att ha badat i en brun sjö som inte var smutsig.  Vi tog också en tur in till Pipa där vi satte oss i en liten mysig båt och begav oss mot delfinstranden. Anki å Lollo var helt tagna men jag som e bortskämt med katamaranturerna på Madeira var inte så värst imponerad utan njöt mest av utsikten (han som körde båten...). Efter båtturen avnjöt vi en underbar lunch på en liten fiskrestaurang och var det snart dags för oss at bege oss hem till hotellet igen.



Maria som jobbar på hotellet fyller 34 idag så det firades hemma hos henne med lite mat, tårta och dans. Sinnes vad vi dansade. En salig blandning av sån musik vi lyssnar på i Sverige och samba. Verkligen supermysigt och otroligt kul att bli inbjuden på en fest på Brasilianska landsbygden. Snygga brassar å en ännu snyggare Gaspar... Yummie =P

Nu e fötterna helt svarta av allt dansande!

Ja ni som känner mig har vid det här laget märkt vart mitt hjärta har hamnat... Hit ska jag tillbaka å det lär inte dröja alltför länge!


Skrivet 05/12/07 Barra Do Cunhau


Igår var jag i Pipa. Helt underbart med ett avbrott ifrån den lata vardag man har här. Shoppade lite julklappar och såg fram emot en god middag. Hade siktat in mig på en restaurang som såg mysig ut och väl där så mötte jag Anki, Lollo, Niklas och Maria från hotellet som också var i Pipa så jag gjorde dem sällskap. Dessvärre var middagen allt annat än utsökt och jag har hela natten legat i sjuka magkramper. Hela dagen idag har spenderats i hängmattan så långt från solen som möjligt och tyckt synd om min mage, som fortfarande värker men inte i närheten av hur den betedde sig inatt. Nu är det säkert bara träningsvärk =)

Ikväll ska vi ner till byn allihop och äta grillat som tydligen ska va supergott. Lite mys att vi alla håller ihop och funkar så bra som vi gör. Sjukt att jag e hemma igen om bara en vecka. Då är det dags att ta tag i mitt liv igen... Å inte en aning om vart jag ska ta vägen om jag inte får jobbet jag så högt önskar... Men det löser sig, det gör det alltid. 


Har precis kommit hem från middagen. Sjukt gott!

Picanha kan inte misslyckas =) å jag har ätit mig sjukt mätt. Magen skriker fortfarande men är ändå ok. Himla trevligt gäng, verkligen. Ikväll fick vi även tillskott av en herre vid namn Ulf. En kille som letar hus och åker runt och funderar på vart han vill bo. Han har precis gått i pension, 39 år gammal... Kanske ska man satsa där å bli lite lyxhustru... HeHe eller inte... Imorgon ska jag ut å äta med Gaspar. Han ska ta mig till något mysigt ställe i grannbyn där han bor. Ska bli mys.


Skrivet 03/12/07 Barra Do Cunhau


Igår var det grillfest. Först tittade vi på indiandans. Trots att de var osynkade och inte riktigt visste vad de skulle göra, mer än en kille som hade stenkoll, så var det jättebra. Efter dansen så var det matdags. Massa grillat å massa vin. Efter en stund tyckte vi som fortfarande höll igång att det var dags för dans. Vi begav oss in till matsalen å lånade hotellets stereo och poppade järnet =)

Jag orkade väl hålla mig uppe till strax före midnatt innan jag däckade. Till mitt försvar kan jag ju säga att man inte brukar va vaken längre än till senast 20 vanliga kvällar å alla brukar va uppe före 7.

Idag har jag den huvudvärk jag förtjänar men det är värt för vi hade riktigt trevligt. Imorgon ska jag till Pipa och på onsdag har vi som kom samtidigt bestämt oss för en grillkväll på någon restaurang nere i byn, trevligt med lite omväxling. Ska försöka hitta ett internetcafé i Pipa me för nätverkskortet på den här datorn strejkar fortfarande.


Skrivet 01/12/07 Barra Do Cunhau

Idag blev jag idragen i poolen av en galen tanta från Sala. Hon tyckte att jag var alldeles för torr där jag satt på min barstol i poolen så hon drog ner mig helt i vattnet istället. HaHa hon e galen hela hon!

Folket här e verkligen urmysiga å imorgon ska vi ha grillkväll å kolla på någon indiandans, kan verkligen bli kul. Annars är det sjukligt lugnt här. Solar, läser och sover är typ det jag gör. Redan avverkat 4 böcker å lika många tidningar. Lär bli en hel del omläsning om jag ska hålla ut i 9 dagar till + hemresan. Fast det är faktiskt ganska skönt att ha det här tvånget till lugn. Jag börjar lära mig att koppla av mer å mer å hjärnan får lite tid att rensa ut me. Synd bara att jag inte har den tillgången till internet som jag önskar. För nu när jag äntligen kommit åt nätet så strular självklart nätverkskortet (som så mycket annat på den här jävla burken). Blir till att köpa en ny dator så fort jag får råd, den här lär inte hålla länge till. Shoppa något vettigt å inte bara stressa mig igenom köpet som jag gjorde sist eftersom jag hade en hel del att göra innan jag åkte ner till Madeira. Det ger sig det me...

Tråkigt också att jag inte får tag i José Roberto nu när jag iaf befinner mig i samma land. Men jag missar hans samtal och de nummer han ringer ifrån går till sjukhusets växel å det är inte lätt att få dem att förstå varför jag vill ha tag i honom.

Men jag njuter iaf av detta vackra land och lugnet som omger mig. Allt annat löser sig...


Puss på er alla!



(Mamma; jag läste ditt mail men nätverkskortet började krångla innan jag fick iväg ett svar. Ge morfar en jättekram från mig!)


Pa besok i Pipa

image279

Har lyckats hitta mig till Pipa. Det ar en storre by med lite shopping och sant. Hittade oxa ett internetcafe som ni marker, natverkskortet strular som fan och hela datorn me sa det far bli att klippa och klistra nar jag kommer hem (for blogga gor jag i worddokument salange) =)
Har fatt byta rum idag sa antligen sliper jag alla myror!
Har aven fotat myror och mogel sa Ving kommer inte undan nar jag kommer hem. Men jag har kommit over det och njuter riktigt mycket av denna semester (antligen) och har det varsta mys. Borjar sakna sallska daremot sa Carina och Melissa; ni lar inte komma undan nar jag kommer hem =)
Har saklart hittat mig en alldeles egen liten Brasse me =) Gaspar heter han och jobbar i repan pa hotellet. Inte sa poppis fran agarnas sida men frack som jag ar sa sa jag faktiskt till Ola att de kan de faktiskt unna mig som varit sa missnojd forsta veckan och jag aker ju hem sen. Da sa han inget mer och lat oss va =)
Jag lever och har det bra iaf, mer om sjalva resan far ni nar jag kommer hem om en vecka och lite till. Har jui ntervju mer eller mindre direkt nar jag landar men efter att jag fatt det jobbet (maste ju fa hoppas iaf) sa ska jag klippa och klistra sa att ni far lasa. Ha det sa bra alla och ta hand om er!
Det gor jag =)

Pussar i massor


(Angelica: Nope har ingen Mp3, har bara musiken pa mobilen)